Fodbold

Delaney gav sin kamptrøje til bolddreng: - Dejligt at se hans glæde

Landsholdsspilleren Thomas Delaney gav sin trøje væk efter kampen mod Gibraltar. Han gemmer kun de særligt udvalgte kamptrøjer.

Med tre minutter tilbage af Gibraltar-Danmark var kampen afgjort, da herrelandsholdet førte 6-0. Det betød, at TV-produceren havde tid til at fokusere på et særligt øjeblik uden for banen.

Her sad en ung gut, der var bolddreng i landskampen, og klappede hånden gentagende gange mod sit hjerte. I skødet på ham lå en hvid landsholdstrøje med 'Delaney' på ryggen. Glæden og stoltheden over at få en dansk trøje var tydeligvis enorm.

Dagen derpå kunne den danske målscorer Delaney så selv fortælle om episoden, og hvorfor han gav sin trøje til bolddrengen.

- Han var insisterende og råbte efter mig, og vi skifter jo trøjer til hver kamp, så en eller anden skulle jo have den. Men det var godt at se, han var glad. Det nåede jeg ikke at se.

- Det er dejligt, at en som ham ser ud til at være glad og ikke bare sælger den på 'eBay'. Hans glæde virkede oprigtig, lød det fra Delaney, da TV 2 SPORT viste ham billederne af bolddrengen.

Delaney gemmer kun få trøjer

Selv er det meget få trøjer, han gemmer af sine egne. Trøjen fra VM-kvalifikationskampen mod Armenien i 2017, hvor Thomas Delaney scorede hattrick, er iblandt den samling.

- Det er kun, hvis jeg har lavet et hattrick eller spillet min første landskamp.

Men du scorede ellers et mål i kampen?

- Ja, men nu har jeg scoret mit første mål, så der er gemt et par stykker allerede. Det må være det, lød det afslutningsvis fra Delaney med et smil.

Midtbanespilleren fra Borussia Dortmund var flere gange i fokus undervejs i kampen mod Gibraltar. Selv scorede han målet til 4-0, selvom han lige måtte minde Robert Skov om, at de havde en plan på hjørnesparket forinden.