Fodbold

Dommer undskylder for gult kort til Ramos efter misforstået jubelscene

Sergio Ramos lavede et brilletegn med sine hænder for at fejre sin scoring til 1-0 imod Rumænien. Men jubelscenen faldt ikke i god jord hos kampens dommer, der gav ham gult kort. Stoyan Nenov / Ritzau Scanpix

Sergio Ramos fik gult kort for sin jubelscene i Spaniens landskamp torsdag. Dommeren troede, han ville provokere publikum, men det var ikke hensigten.

Det er alment kendt, at Sergio Ramos igennem sin karriere har modtaget mange gule kort. Spanieren har således rekord for flest gule kort i både Real Madrid, La Liga og på det spanske landshold.

Men torsdag aften fik den spanske forsvarsspiller en noget anderledes ’ostemad’. Sergio Ramos havde nemlig lige sendt Spanien foran 1-0 mod Rumænien, og det fejrede han ved at tage hænderne op til hovedet og lave et par briller.

Sergio Ramos dannede med sine hænder et sæt briller for at fejre sit mål til 1-0.
33-årige Sergio Ramos ville sende et vigtigt budskab til sin nevø med jubelscenen - men sådan opfattede kampens dommer det ikke.

Jubelscenen fik kampens dommer - tyske Deniz Aytekin – til at lede i lommen, hvorfra han fiskede et gult kort op. Han mente nemlig, at spanieren gjorde det for at provokere publikum.

Det var dog slet ikke hensigten med jubelscenen, har Sergio Ramos siden forklaret til spanske AS.

- I pausen forklarede jeg dommeren Aytekin, at jeg lavede brilletegnet for min nevø – han skal bære dem, præcis som jeg gør. Jeg gjorde det for at opmuntre ham, for at dedikere målet til ham.

- Men sådan oplevede dommeren det ikke, og han gav mig gult kort, lyder det fra Sergio Ramos til AS.

Ifølge Sergio Ramos sagde dommeren undskyld, da han i pausen hørte, hvad den egentlige bevæggrund for jubelscenen var.

Allerede på banen prøvede Sergio Ramos tilsyneladende at protestere mod Deniz Aytekins dom, men den frustrerede spanier kunne ikke tale sig fra det gule kort.

Kampens dommer skyndte sig hen til Sergio Ramos, da han lavede jubelscenen. Der gik ikke mange sekunder, inden han fandt det gule kort frem.
Sergio Ramos var bestemt ikke tilfreds, da han indså, at dommeren ville give ham gult kort på grund af jubelscenen.
Sergio Ramos var helt oppe i hovedet på kampens dommer for at argumentere for sin sag.
Spanske Sergio Ramos og dommer Deniz Aytekin talte om episoden, men det endte med, at spanieren blev tildelt et gult kort.

33-årige Sergio Ramos kunne trods alt glæde sig over, at Spanien endte med at vinde kampen 2-1. Derved tordner holdet mod EM, da de har 15 point efter fem kampe.

Sverige indtager andenpladsen i puljen med ti point efter fem kampe, mens Norge har otte point på tredjepladsen. De to bedstplacerede hold kvalificerer sig direkte til EM.