Fodbold

Fransk fodboldchef vil droppe nyt tiltag mod homofobi

Fodbold bliver taget som gidsel af politikerne i kampen mod homofobi, mener fransk fodboldpræsident.

For mange fodboldkampe i den franske liga bliver stoppet, fordi tilskuere råber homofobiske slagord på tribunerne.

Sådan lyder det fra præsidenten for Frankrigs Fodboldforbund (FFF), Noel Le Graet, som vil indføre en blødere linje over for homofobi blandt publikum.

- Jeg synes, vi stopper for mange kampe. Det gør nogle ministre glade, men det generer mig. Fodbold kan ikke blive taget som gidsel af vulgaritet, siger Le Graet ifølge AFP i et interview med avisen Ouest-France.

Før denne sæson indførte Den Franske Ligaforening (LFP) tiltag, der skal tackle problemerne med de uønskede tilråb.

Blandt andet fik dommerne mulighed for at afbryde kampene, og siden er flere kampe blevet midlertidigt stoppet til fodboldpræsidentens fortrydelse.

- Kampe er blevet stoppet, når de ikke skulle have været det. Vi vil stoppe dem, hvis der er konstante homofobiske fornærmelser fra hele stadion.

- Men hvis der blandt 30.000 tilskuere er 2000 imbecile, kan jeg ikke se, hvorfor de resterende 28.000 skal straffes, siger Noel Le Graet.

Forslaget om at stoppe kampe kommer oprindelig fra sportsminister Roxana Maracineanu og ligestillingsminister Marlene Schiappa.

Men de to politikere burde blande sig udenom, mener fransk fodbolds førstemand.

- Har fodbold opfundet homofobi? Du kan blive en kloge-Åge, når du har megen indflydelse. Men der er vigtigere politiske problemstillinger, siger fodboldpræsidenten, der slår fast, at sporten selv kan løse problemet.

- Denne krise løser sig selv. Vi arbejder med klubpræsidenterne, folk, der ikke mener noget nyt hver morgen, og som ikke kun ønsker at se godt ud foran tv-kameraer, lyder det fra Noel Le Graet.