Fodbold

- Robert Skov havde glemt alt om indøvet detalje, siger Delaney

Thomas Delaney måtte minde Robert Skov om, at han skulle tage et hjørnespark godt midtvejs i anden halvleg.

De gibraltariske spillere blev i den grad taget på sengen.

Ingen af dem havde regnet med et fladt hjørnespark fra Robert Skov, hvor Thomas Delaney ville komme løbende rundt fra den bagerste del af feltet og kanonere bolden ind bag Dayle Coleing i målet.

Den danske detalje var fuldstændig indøvet.

- Ud over at Robert havde glemt alt om, at han skulle lave den. Så jeg måtte fortælle ham, at han skulle ud og tage hjørnespark, fortalte en smilende Thomas Delaney til TV 2 SPORT efter kampen.

- Og 'Zanka' var ved at fucke det hele op, men fik hoppet over bolden. Han var ikke lige med på den, men det lykkedes.

Ramte ikke målet til træning

Landsholdet havde brugt noget af træningen tirsdag på at indøve detaljen.

- Jeg var ikke i nærheden af at ramme målet, men det kom på det rigtige tidspunkt.

- Det er ikke, fordi vi har brugt alverdens tid på det. Og det er jo heller ikke, fordi vi har opfundet den dybe tallerken, men det er "nemt", fordi man kan fange modstanderen. Det er svært at dække op for, lød det fra 28-årige Delaney, der kom med et dugfriskt eksempel:

- Vi lukkede et mål ind i Dortmund i weekenden (mod Union Berlin, red.) på præcis samme måde. Så det er svært, hvis ikke man lige er klar som modstander.

- Vigtigt at træne tingene

Robert Skov fortalte efter den danske 6-0-sejr, at der også blev trænet andre detaljer tirsdag, men:

- Jeg kan ikke stå og afsløre det hele, fordi der er sikkert også nogle andre, der læser medierne. Det er nogle små ting, man altid lige kan gå og nørde lidt med og arbejde lidt på, og når det så lykkes i kamp, er det super fedt, sagde Hoffenheim-spilleren.

- Det viser også, at det er vigtigt at træne tingene, fordi det betaler sig i kampene, og det giver et mål. Så det er super fedt.

Thomas Delaney scorede til 4-0 i det 69. minut.

Forinden havde Robert Skov bragt Danmark foran 1-0 med sit første mål for A-landsholdet, og Christian Eriksen havde scoret både sit 28. og 29. landskampsmål - begge fra straffesparkspletten.

Efter Delaneys bidrag blev Christian Gytkjær dobbelt målscorer. Angriberen er nu oppe på tre landskampsmål.