Fodbold

Danmark kan spille sig på førstepladsen: - Det skal give motivation

Assistenttræner Jon Dahl Tomasson tror på, at Danmark kan spille sig på førstepladsen søndag, og at det burde motivere spillerne.

Det danske fodboldlandshold kan søndag overtage førstepladsen i gruppe D i EM-kvalifikationen, hvis danskerne besejrer Georgien.

De to øverst placerede i gruppen går videre til EM i 2020, der blandt andet bliver spillet i Danmark, men derfor jagter de danske drenge alligevel førstepladsen.

- Det er noget, der skal give motivation. Vi skal gå efter at komme op på førstepladsen. Vores udgangspunkt er, at vi skal vinde kampen, siger Jon Dahl Tomasson til TV 2 SPORT.

- Men det giver da stor motivation i forhold til at få førstepladsen i forhold til vores konkurrenter.

Det bliver igen Jon Dahl Tommason, der kommer til at stå på sidelinjen og styre de 11 spillere på banen, da Åge Hareide endnu ikke et kommet sig ovenpå den infektion, han har i sæt knæ.

Skov: Vil være dejligt at være nummer et

Men selvom Danmark igen mangler sin cheftræner, har Thomas Delaney ikke mistet troen på førstepladsen, der vil give et stort boost.

- Det ser rigtig godt ud med en sejr mod Georgien, for så er vi nummer et med en super målscore og et okay kampprogram til sidst. Selvfølgelig kan vi også komme til EM uden en førsteplads, men det er meget rart at være deroppe, siger Thomas Delaney.

Forventer du også mange danske mål i Georgien?

- Nej, jeg tror, at vi skal passe på med at forvente det. Der er mulighed for en god sejr og præstation, og det skal vi selvfølgelig gå efter.

Georgien er nummer fire i gruppen og har kun tre point efter fire kampe. De tre point fik de, da de i starten af juni besejrede Gibraltar med 1-0.

Derfor erkender Robert Skov, der bragte Danmark foran mod Gibraltar, også, at det bliver en anderledes opgave.

- Det er ikke noget nemt hold at spille imod. Vi skal gå professionelt til værks, og så skal vi levere en god indsats og slå indsatsen. Jeg tænker ikke så meget over, at vi kan tage førstepladsen, men det er dejligt at være nummer et, siger Robert Skov.