Fodbold

Danmark skuffer i vigtig kamp i EM-kvalifikationen

Det danske fodboldlandshold er nummer to i EM-kvalifikationens gruppe D efter uafgjort mod Georgien.

Georgien 0-0 Danmark

  • Skudstatistik: 7-12
  • Skud på mål: 1-6
  • Boldbesiddelse: 41-59
  • Advarsler: Gija Grigalava, Lasse Schöne, Otar Kakabadze
  • Dommer: Francois Letexier, Frankrig

Danmark indtager efter fem kampe andenpladsen i EM-kvalifikationens gruppe D to point efter Irland og ét point mere end Schweiz, der dog har spillet en kamp færre.

Stilling

  1. Irland 11 (6-2)
  2. Danmark 9 (15-5)
  3. Schweiz 8 (10-4)
  4. Georgien 4 (4-8)
  5. Gibraltar 0 (0-16)

Nummer et og to kvalificerer sig til EM.

Danmark møder i næste kamp Schweiz, hvor alt andet end en sejr vil sætte danskerne under et enormt pres i de sidste to kampe, hvis det skal blive til en plads ved EM i 2020.

I kraft af den nye UEFA Nations League får Danmark dog en ekstra chance for at kvalificere sig, hvis det glipper i gruppe D.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Danmark spillede i en ikke specielt seværdig fodboldkamp 0-0 ude mod Georgien søndag aften i Tblisi.

Dermed endte denne uges landsholdssamling med fire point efter 6-0-sejren torsdag over Gibraltar.

Det danske spil var præget af alt for mange fejlafleveringer og flød slet ikke lige så godt som i torsdagens 6-0-sejr ude over Gibraltar.

Modstanden var dog også anderledes hård. De fysisk stærke georgiere forsvarede sig godt, så danskerne fik ikke meget tid eller plads på modstanderens banehalvdel.

Danmark dominerede generelt kampen og kom også frem til de største chancer på en bane, der virkede noget knoldet og slidt.

I første halvleg var Martin Braithwaite, som havde fået chancen fra start i stedet for Robert Skov, en trussel flere gange.

Leganes-angriberen havde to drilske skudforsøg, som Georgiens keeper Giorgi Loria fik verfet til hjørnespark begge gange ved hver sin stolpe.

Yussuf Poulsen forsøgte sig også, ligesom Christian Eriksen havde et udmærket frispark, men skarpheden manglede.

Danskerne kom langt bedre ud til anden halvleg, og både Kasper Dolberg og Christian Eriksen havde nærgående forsøg, men ind ville bolden ikke.

Georgierne lukrerede på hurtige kontraangreb, men det nåede kun i få tilfælde at blive farligt. Som da Valeri Qazaishvili hamrede bolden lige forbi Kasper Schmeichels mål.

Indskiftede Christian Gytkjær havde det farligste danske forsøg i anden halvleg, da angriberen hamrede bolden på overliggeren med ti minutter tilbage.

Georgien pressede også på for en scoring til slut, men forestillingen i Tblisi endte uden mål.