Fodbold

Jon Dahl varsler ændringer i startopstillingen

Jon Dahl Tomasson varsler ændringer i startopstillingen mod Georgien. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Danmark kan spille sig op på førstepladsen i gruppe D med en sejr over Georgien. Og det skal friske spillere hjælpe med.

Torsdag skaffede de danske spillere et godt resultat mod Gibraltar på udebane i EM-kvalifikationen, da Christian Eriksen og co. rejste derfra med en 6-0-sejr.

Efter en lang rejse skal danskerne i aktion igen søndag aften. Her venter Georgien i et opgør, hvor en dansk sejr kan sende Danmark op på førstepladsen i gruppen.

For at det skal lykkes, kommer Jon Dahl Tomasson, der står i spidsen for landsholdet i Åge Hareides fravær, til at skifte ud i startopstillingen.

- Jeg kommer til at bringe noget nyt energi ind i holdet. Det er der ingen tvivl om, siger Jon Dahl Tomasson til TV 2 SPORT.

- Efter rejsen, kampen på kunstgræsset og så i forhold til den kommende modstander. Jeg kan vælge og vrage. Alle er fitte, så det er dejligt. Men der kommer ny energi ind.

Hvor henne på banen kommer det til at være?

- Det kan jeg ikke sætte ord på, men der kommer i hvert fald lidt ny energi, siger Jon Dahl Tomasson.

Det bliver en helt anderledes kamp, og vi skal være tålmodige

Simon Kjær

En anden modstander på hjemmebane

Assistenttræneren kalder Georgien for en spændende modstander, hvor der er stor forskel på, om de spiller ude eller hjemme.

Derfor kan de ikke bruge 5-1-sejren til vildt meget, da der venter en anden kulisse på georgiernes hjemmebane.

- Det er en anderledes modstander på hjemmebane, kontra det vi så i Parken, hvor vi scorede på de rigtige tidspunkter, men de heller ikke ramte deres topniveau. Der er en modstander, der i store dele af kampen mod Schweiz havde styr på dem. Det er et hold, der kan spille god fodbold og bliver båret frem af tilskuerne, siger Jon Dahl Tomasson.

Og at Georgien er et andet mandskab på hjemmebane, har landsholdsanfører Simon Kjær også bemærket.

- Vi har set kampen i Parken igen, og så har vi set kampe, hvor de har spillet på hjemmebane, og det er to forskellige hold. Så det er meget vigtigt at gå ud til kampen og give dem den respekt, de fortjener.

- Vi skal ikke gå ud og undervurdere dem, da de kommer med en masse energi, og stadion er fyldt. Det bliver en helt anderledes kamp, og vi skal være tålmodige, siger Simon Kjær.

En sejr til Danmark sender dem op på 11 point efter 5 kampe. Det samme antal som Irland.