Fodbold

Gytkjær var tæt på at sikre sejren med uventet spark

Christian Gytkjær kunne være blevet den helt store helt for Danmark, men til stor ærgrelse for angriberen var marginalerne imod ham.

To hurtigere berøringer fra Christian Gytkjær var tæt på at blive afgørende for det danske landshold, da det søndag aften mødte Georgien i EM-kvalifikationen.

Angriberen fik i slutningen af kampen en aflevering fra Christian Eriksen. Med højre fod tæmmede han den let, inden han fra en uventet position i højre side af feltet resolut knaldede til bolden.

Desværre for Gytkjær var marginalerne ikke på hans side, og Lech Poznań-angriberen måtte se bolden brage på overliggeren og ryge i spil igen.

- Christian spiller mig halvt igennem, og så giver jeg den chancen og river på dåsen. Det var fandeme tæt på, så det var ærgerligt, siger Christian Gytkjær om det, der endte med at blive Danmarks største mulighed i kampen mod Georgien.

- Jeg fik et godt træf

For det var ganske tæt på, at afslutningen, der faldt ti minutter før tid, strøg i mål.

Hjemmeholdets målmand, Giorgi Loria, blev tydeligvis overrumplet af forsøget, som havde haft gode chancer for at gå i mål, hvis den havde været inden for målrammen.

- Jeg følte, at jeg fik et godt træf på den, og jeg tænkte i situationen, at målmanden måske ikke forventede, at den kom dér. Så lige et par centimeter lavere, så havde det været en fantastisk afslutning, siger Gytkjær.

Angriberen var blevet bænket til opgøret mod Georgien, på trods af at han startede inde og scorede to gange i torsdagens kamp mod Gibraltar.

Men selvom Gytkjær måtte se de første 67 minutter af søndagens kamp fra bænken, forstår han godt, at Kasper Dolberg blev fortrukket i opgøret mod Georgien.

- Sådan er det jo at spille på landsholdet. Vi er jo over tyve fantastiske spillere med her, så der er hård konkurrence, og Dolberg er også en fantastisk dygtig spiller, så jeg respekterer, at han selvfølgelig også skal have chancen.

- Der var mange slidte ben efter 90 minutter på kunstgræs i Gibraltar, som var hårdt for mange af os, så det var nok den rigtige beslutning. Jeg er heller ikke sikker på, at jeg havde holdt 90 minutter, så det var ikke det, der var skyld i noget, siger den 29-årige fodboldspiller.

Christian Gytkjær har spillet syv landskampe for Danmark og scoret tre mål.