Fodbold

Trods skuffelse tror landsholdet stadig på EM

Det danske fodboldlandshold finder trøst i, at de stadigvæk selv kan afgøre, om de skal med til EM til sommer.

Håbet var, at septembers to EM-kvalifikationskampe ville kaste seks point af sig. Som bekendt endte det kun med fire til det danske landshold.

Ikke desto mindre var der stadigvæk masser af optimisme hos de danske landsholdsspillere efter 0-0-kampen mod Georgien.

- Vi har stadigvæk alt i egne hænder. Vinder vi næste gang over Schweiz, er den næsten hjemme, så vi skal bare fortsætte med det, vi har gjort godt i denne kvalifikation, og så skal vi nok komme til EM, siger Yussuf Poulsen til TV 2 SPORT, der bliver bakket op af Pierre Emile Højbjerg.

- Vi er stadigvæk på vej, og hvis vi får det resultat, vi skal og vil have mod Schweiz, er der igen smil på læben, siger midtbanespilleren.

Status er nu, at Irland efter fem kampe topper kvalifikationsgruppe D med 11 point.

Dolberg: Vi skal bare vinde

To point bagved ligger Danmark, der også har spillet fem kampe. Tredjepladsen indtages af Schweiz, som i fire kampe har indsamlet otte point.

Dermed er der lagt op til, at de to pladser der giver adgang til EM, skal fordeles blandt de tre lande. Det næste slag i den dyst udspilles i oktober, når Danmark i Parken får besøg af Schweiz.

- Det bliver en fantastisk kamp. En spændende kamp mod en af vores direkte konkurrenter. Schweiz er rigtigt dygtige, og så skal vi også møde Irland i Dublin, så det bliver tæt, men vi har den gode målscorer, så jeg er fortrøstningsfuld, siger Jon Dahl Tomasson.

Det samme er to af de spillere, der udgjorde offensiven i kampen mod Georgien.

- Det er stadigvæk op til os selv. Vi skal bare vinde, hvad der er, så skal det nok gå, mener Kasper Dolberg.

- Vi skal sætte os selv i en god situation, og så må vi håbe, at nogle af de andre hold slår hinanden, og så kan vi selv afgøre det, siger Christian Eriksen.

Danmark møder Schweiz 12. oktober. 15. november gæster Gibraltar København, inden Danmark tre dage senere spiller sidste kamp i EM-kvalifikationen i Irland.