Fodbold

VAR har taget fejl fire gange i Premier League, indrømmer dommer

Premier League-dommernes formand, Mike Riley, forklarer, at VAR-systemet har lavet fire fejl indtil videre i denne sæson.

Videodommersystemet VAR, der står for video assistent referee, blevet indført i Premier League i denne sæson og har til formål at hjælpe dommerne med at tage den rigtige beslutning.

Og VAR har hjulpet dommerne indtil videre - men der har også været episoder, hvor videodommersystemet skulle have spillet en rolle, men ikke meldte ind.

Det forklarer Mike Riley, der er formand for dommernes forening i England, PGMOL, til Sky Sports.

- Vi lærer stille og roligt mere og mere, og vi forbedrer os hele tiden. Ud af de fire runder, der er spillet indtil videre, har der været nogle gode eksempler, hvor vi har grebet ind, siger Mike Riley.

- Men der er også fire episoder, hvor VAR ikke greb ind, og hvor vi havde fået en bedre beslutning, hvis det havde. Fejlene handler alle omkring VAR’s bedømmelserne, som vi hele tiden lærer på.

Herunder kan du se de fire episoder, hvor VAR ikke greb ind.

  • David Silva fra Manchester City skulle have haft et straffespark mod Bournemouth i tredje runde. (Manchester City vandt 3-1)
  • Sebastian Haller fra West Ham skulle have haft et straffespark mod Norwich i fjerde runde. (West Ham vandt 2-0)
  • Fabian Schär fra Newcastle burde ikke have haft sit mål til 1-1 anerkendt i kampen mod Watford i fjerde runde, fordi en medspiller havde hånd på bolden i opspillet. (Kampen sluttede 1-1)
  • Leicesters Youri Tielemans burde have været udvist for sin tackling af Callum Wilson fra Bournemouth i fjerde runde. (Leicester vandt kampen 3-1)

- I disse eksempler kunne VAR have hjulpet dommeren, forklarer Riley.

- Vi forsøger ikke at ødelægge flowet i kampen, men i disse tilfælde skulle dommen have været, at det var en klar og åbenlys fejl.

Andre af Europas største ligaer bruger også VAR - blandt andet den tyske Bundesliga, den italienske Serie A samt den spanske La Liga.

VAR bliver også indført i Superligaen fra 2020.