Fodbold

Har Barcelona allerede smidt mesterskabet?

I 'Latinotanker' kigger Christian Bækgaard hver uge på stort og småt fra fodbolden i Spanien og Italien op til weekendens kampe på TV 2 SPORT.

Hver uge sender vi topfodbold på TV 2 SPORT. I denne weekend står den på lørdagshygge fra klokken 18.20 og hele aftenen, når vi åbner op for Real Sociedad - Atletico Madrid og FC Barcelona - Valencia.

Her i 'Latinotanker' tager jeg pulsen på, hvad der rører sig i de to fantastiske fodboldlande.

Krammer til Ronaldo

Så triller læderet igen i de to mest lirede fodboldlande på kloden. Det betyder også, at mundvigene atter peger den rigtige vej her på redaktionen. Og derfor starter vi lige med en krammer – til gode, gamle Ronaldo.

Higuain kan heller ikke holde fingrene væk - Ronaldo skal bare ha' den krammer.

Forleden kunne italienske medier berette, at portugiseren er den hurtigste af alle angribere i Serie A. I en alder af 34 år. Det er imponerende. Med en topfart på 34,62 kilometer i timen er han kun 0,79 kilometer i timen fra at være hurtigst af samtlige spillere i hele ligaen. Den titel nappede den græske forsvarsspiller Manolas fra Napoli.

Læg dertil, at Ronaldo benyttede landskampspausen for Portugal til at lave fem basser. Fire af dem i samme kamp. Fra første til fjerde mål gik der 76 minutter - altså brugte han i snit cirka 19 minutter per mål.

Han er bare så vild, at han er vild en gang til. Og det udløser en krammer.

Statistisk set – har Barcelona allerede smidt mesterskabet?

Lørdag aften skal vi igen se FC Barcelona i aktion. De forsvarende mestre har fået en dårlig start på sæsonen. Spillet sidder der ikke. Én sejr ud af tre mulige, sølle fire point og en plads som nummer otte! Allerede nu er de fem point efter førstepladsen.

Vi skal helt tilbage til 1940’erne (det var altså dengang, Dronning Margrethe fyldte nul år) for at finde et fortilfælde

Så kan man indvende, at sæsonen er lang, og at den i øvrigt først lige er begyndt. Og det er jo for så vidt rigtigt. Men måske er der alligevel grund til at bekymre sig, hvis man altså holder med FC Barcelona.

Det er nemlig ikke hverdagskost det her. Faktisk er det evigheder siden, klubben sidst stod i samme situation – distanceret med fem point efter tre spillerunder. Ifølge den prisvindende spanske fodboldjournalist Phil Kitromilidis skal vi helt tilbage til 1940’erne (det var altså dengang, Dronning Margrethe fyldte nul år) for at finde et fortilfælde. Dengang betød det et misset mesterskab, som man ellers vandt flere gange i det årti.

FC Barcelona, som holdet så ud i 1940'erne - sidst, man stod i en lignende situation.

Det siger jo alt om Barcelonas historiske styrke, at vi skal så mange år tilbage. Men det fortæller også noget om den aktuelle situation; den er simpelthen afvigende for mastodonten fra Catalonien.

I 2014 var det Atletico Madrid, der vandt det spanske mesterskab - også dengang vandt de deres tre første kampe.

Og nu vi er ved statistikken, så topper Atletico Madrid ligaen lige nu, fordi de som det eneste hold har vundet de tre første kampe. Sidst de formåede det, vandt de mesterskabet. Det var i 2013/2014. Og hvad så med forrige gang de gjorde det, spørger du? Det var i 1995/96. Der vandt de The Double.

Hvor er det dog egentlig perfekt, at vi lørdag skal se både Atletico og Barcelona i aktion.

Har du fem minutter?

Hvis du har let til tårer, bør du række ud efter noget papir med det samme. Er du kold som is, bør du måske alligevel overveje at gribe ud efter køkkenrullen. Undertegnede fik i hvert fald våde øjne til den her fine video.

Den er fra AC Milan. Og den er god. Også selvom man holder med et andet hold.

The surprise to Ines, our 100-year-old supporter

We're not crying, you are ❤🖤 Check out the surprise we made to 100-year-old Ines, who has been supporting us for more than 80 years 💯 "Se solo sapessero quanto voglio bene al Milan" ❤🖤 Guarda la nostra sorpresa a Ines, una tifosa speciale: 100 anni, 82 da rossonera 💯

Posted by AC Milan on Monday, September 9, 2019

De få minutter illustrerer på fineste vis skønheden ved kærligheden til fodbold. Og dén er fælles for os alle. Se den.

Wow!

Ugens bombe i latinoland var fyringen af Valencias træner, Marcelino Garcia Toral. Manden røg på porten efter tre spillerunder og fire point. Præcis samme høst som FC Barcelona.

Væk. Ud. Duer ikke. Tilbage står en oprørt og chokeret spillertrup, der føler sig forrådt.

Forsiden af den lokale sportsavis i Valencia - her siger man tak til den nu fyrede træner.

Manden har trods alt ført Valencia til to fjerdepladser i træk - kun overgået af Barcelona og de to Madrid-klubber. Og i foråret spillede man semifinale i Europa League.

Ny chef for Daniel Wass og co. er Albert Celades, der aldrig før har haft et job som cheftræner i en klub. Det skal nok blive spændende.

Lidt mere træner-snak

1. Antonio Conte er den dyreste fodboldtræner i italiensk historie. Det kom frem i denne uge. Den karismatiske mand på sidelinjen overtog i sommer jobbet i Inter, og han tager sig pænt betalt for det. Ifølge La Gazzetta dello Sport tjener han 11 millioner euro om året - altså rundt regnet 80 millioner kroner. Og det er netto-kroner. Det svarer til, at der i slutningen af hver måned ryger små syv millioner kroner ind på kontoen. Det er en timeløn på lige under 10.000 kroner. Døgnet rundt. Så gi’r han nok en lille én.

Conte, Sarri og Ancelotti har alle været i fokus den seneste tid - dog for vidt forskellige ting.

2. I denne weekend står Maurizio Sarri for første gang i spidsen for Juventus i Serie A. Cheftræneren har misset de to første kampe på grund af en slem lungebetændelse. Undervejs stillede han dog op til et billede med en fan. Billedet gik viralt og nåede de italienske medier, fordi Sarri poserede med en pakke cigaretter i hånden, imens han var sygemeldt på grund af knas med lungerne. Det irriterede sjovt nok cheferne i Juventus. Sarri har tidligere fortalt, at han ryger omkring 60 cigaretter om dagen. På italienske fodboldfora spekuleres der nu i, at han har skåret ned til omkring 50. Sikke en karakter.

3. Carlo Ancelotti er ikke hr. hvem som helst. Ham skal man ikke lægge sig ud med. For så bliver han sur. Napoli-træneren havde accepteret at spille de første to kampe i sæsonen på udebane, fordi kommunen skulle bygge om på stadion San Paolo i Napoli. De kampe er nu overstået, og Napoli møder lørdag Sampdoria og på tirsdag Liverpool – på hjemmebane. Problemet er bare, at håndværkerne ikke er blevet færdige i Napolis omklædningsrum. Som i slet ikke færdige. Ancelotti er rasende. Det bliver spændende at se, om spillerne får besked på at klæde om hjemmefra.

Napoli har selv lavet en fin, lille video fra byggerodet:

Det var det det for nu. Over and out. Tak, fordi du læste med.

Vel mødt lørdag til Latinobold på TV 2 SPORT fra klokken 18.20.