Fodbold

- Jeg ville have elsket at have Neymar tilbage, siger Messi

Sportsligt havde Lionel Messi gerne set Neymar tilbage i FC Barcelona, men argentineren ved ikke, om klubben ønskede at hente Neymar tilbage eller ej.

Neymar.

Den 27-årige brasilianer var vel nok sommerens transfervindues mest omtalte fodboldspiller. For ville han vende tilbage til FC Barcelona eller fortsætte karrieren i den franske storklub Paris Saint-Germain?

Skiftet blev som bekendt ikke til noget, men FC Barcelonas argentinske stjerne, Lionel Messi, havde gerne set Neymar tilbage i Barcelona-trøjen. Af sportslige grunde.

Det fortæller han i et eksklusivt interview med det spanske sportsmedie Sport.es.

- Sandheden er, at jeg ville have elsket at have Neymar tilbage. Jeg forstår de mennesker, der var imod det. Og det er normalt, efter alt det der skete for Neymar, og hvordan han forlod os. Det er normalt og logisk, at der mange, der ikke ønsker, at han vender tilbage, siger Lionel Messi og fortsætter:

- Men hvis man tænker ud fra et sportsligt niveau, er Neymar i mine øjne en af de bedste i verden, og vores hold ville selvsagt have større chancer for at opnå de resultater, vi alle jagter. I et sportsligt henseende ville jeg have elsket, at han var kommet tilbage, siger argentineren blandt andet i interviewet.

Neymar postede video af sig selv med Barca-trøje

For lidt over to år siden tog Neymar afsked med FC Barcelona med bulder og brag.

Med penge fra Paris Saint-Germain betalte han sig ud af sin kontrakt med den spanske storklub ved at indløse sin frikøbsklausul på 222 millioner euro - over 1,6 milliarder kroner - og efterfølgende blev han verdens dyreste spiller, da han skrev kontrakt med den franske hovedstadsklub.

I løbet af denne sommers transfervindue gjorde Neymar sit til at holde rygtemøllen i gang.

I juli postede han en video af sig selv med en Barcelona-trøje, og i slutningen af august skrev det spanske medie Marca, at Neymar havde fortalt Paris Saint-Germains sportslige ledelse, at han ville tilbage til FC Barcelona.

6. september fortalte FC Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu så, at den brasilianske stjerne gjorde "alt hvad han kunne" for at tvinge et skifte igennem i slutningen af sæsonen.

I PSG-truppen til ligakamp lørdag

Lionel Messi ved ikke, om FC Barcelona ønskede at hente Neymar tilbage eller ej.

- Jeg ved ærlig talt ikke, om de gjorde deres ypperste. Jeg har ikke fået nok informationer om, hvordan forhandlingerne forløb til at kunne sige, om Barcelona gjorde alt, hvad der var muligt, siger Messi til Sport.es.

Neymar har været kampklar i cirka tre uger efter en ankelskade, men har på grund af sin uvisse situation endnu ikke spillet for Paris Saint-Germain i denne sæson.

Han gjorde comeback for Brasilien natten til lørdag 7. september dansk tid. I en testkamp mod Colombia, der endte 2-2, startede han inde og scorede kampens sidste mål.

Paris Saint-Germain møder RC Strasbourg i Ligue 1 lørdag, og Neymar er i truppen.