Fodbold

Juventus smider de første point i sæsonen

De ottedobbelte Serie A-mestre Juventus spillede 0-0 på udebane mod Fiorentina, der til gengæld kunne glæde sig over sæsonens første point.

Det blev ikke til tre sejre på stribe i Firenze for Juventus.

Lørdag eftermiddag måtte 'Den gamle dame' nøjes med 0-0 mod Fiorentina, og dermed kan Juventus meget vel være blevet vippet af førstepladsen i den italienske Serie A efter tredje spillerunde.

Torino-klubben har med det ene point syv point for tre kampe, mens det var Fiorentinas første point. Holdet tabte til Napoli og Genoa i de første to runder.

Fiorentina bedst i første halvleg

Juventus-målmand Wojciech Szczesny var tæt på at give hjemmeholdet en hjælpende hånd efter et kvarters spil.

Polakken tog sig for god tid til at skille sig af med bolden, og da han endelig ville aflevere den, sparkede han bolden direkte ind i den fremadstormende Federico Chiesa.

Heldigvis for Szczesny gik bolden en meter over mål.

Fire minutter senere testede Blaise Matuidi så Fiorentinas målmand, Bartlomiej Dragowski, men den unge polak blokerede uden besvær langskuddet.

Hjemmeholdet overstrålede i den grad Juventus i de første 45 minutter. Chiesa fik en ny chance efter en halv time, men angriberen ramte ikke det flade indlæg fra Gaetano Castrovilli.

Og fem minutter før pausen havde Henrique Dalbert en gylden mulighed efter et følt indlæg fra Franck Ribery, men brasilianerens hovedstød var for svagt til at overliste Wojciech Szczesny og bringe Fiorentina foran.

Juventus’ farligste forsøg i første halvleg var Matuidis langskud, og derfor stod der 0-0 ved pausen.

Anonym Ronaldo

Det var småt med reelle målchancer i anden halvleg. Lidt over 63 minutter var spillet, da en ganske anonym Cristiano Ronaldo sendte en forkølet afslutning af sted, som Dragowski nemt kunne samle op.

Federico Chiesa fortsatte derimod med at være synlig. To minutter efter Ronaldos chance modtog den 21-årige italiener bolden på kanten af Juventus-feltet, men hans skud strøg lige over mål.

Det største bifald under kampen tilfaldt Ribery, da han i det 69. minut blev erstattet af Kevin-Prince Boateng. Det var franskmandens første start for Fiorentina siden sommerskiftet fra Bayern München.

84 minutter var spillet, da Ronaldo forsøgte sig med et saksespark på et indlæg fra Alex Sandro, men portugiseren ramte bolden med benskinnen, og bolden fløj et godt stykke forbi mål. Efterfølgende blev der fløjtet for offside på Ronaldo.

Indskiftede Boateng fik kampens sidste chance i det fjerde tillægsminut, men hans skævert var aldrig i nærheden af at true Wojciech Szczesny i gæsternes mål.

Ingen scoringer i Firenze lørdag, men trods alt oprejsning for Fiorentina. Uafgjort var til gengæld ikke, hvad de seneste otte års italienske mestre kom efter.

Mertens sikrer Napoli sejr

Senere lørdag havde Napoli besøg af Sampdoria. Med to mål sørgede belgiske Dries Mertens for, at hjemmeholdet vandt 2-0 og nu har seks point for tre kampe.

Napolitanerne tabte til Juventus i anden spillerunde.

Med to mål sørgede belgiske Dries Mertens for, at Napoli vandt 2-0 over Sampdoria og nu har seks point for tre kampe. Video: TV 2 SPORT