Fodbold

Real Sociedad spolerer Atlético Madrids sejrsstime

Real Sociedad fik sin anden sejr i denne La Liga-sæson, da baskerne scorede to mål mod Atlético Madrids nul.

Real Sociedads første optræden på klubbens nyrenoverede hjemmebane blev intet mindre end perfekt.

Efter at have været tvunget til at spille sæsonens første tre La Liga-kampe på udebane på grund af en stadionmodernisering vandt baskerholdet lørdag aften på eget græs 2-0 over topholdet Atlético Madrid.

Norske Martin Ødegaard, der er udlejet fra Real Madrid, og nyindkøbet Nacho Monreal sørgede for målene, der blev scoret med få minutters mellemrum i anden halvleg.

En medrivende kamp

Det var en særdeles underholdende kamp på Reale Seguros, der er det nye navn på Real Sociedads hjemmebane. Tidligere hed stadionet Anoeta.

Første store chance tilfaldt Mikel Oyarzabal efter 25 minutter, da han blev spillet i dybden af Alexander Isak. Oyarzabals skud blev dog reddet af Altético-målmand Jan Oblaks ben.

Efterfølgende havde både Atlético Madrid og Real Sociedad gode muligheder efter hjørnespark, men ingen holdene formåede at score.

Oyarzabal fik en ny chance i det 37. minut. Spanieren kom foran Kieran Trippier, men hans hovedstød blev blokeret til hjørnespark af Stefan Savic, der nærmest ikke nåede at reagere.

Helt så heldig var Savic ikke 21 minutter senere.

To mål på tre minutter

Real Madrid-lejesvenden Martin Ødegaard modtog bolden på kanten af Atlético Madrids felt, nordmanden tog først et træk med højre og dernæst med venstre, inden han afsluttede. Bolden ramte Savics venstre fod, så Oblak blev fuldstændig snydt - 1-0 til Sociedad.

Størstedelen af de 34.719 tilskuere - med stadionrenoveringen er der nu plads til 40.000 i stedet for 32.000 - havde knap nok jublet færdig, før de på ny skulle svinge med deres halstørklæder.

I det 61. minut sendte Ødegaard et højt frispark ind i feltet. Svenske Isak headede bolden tilbage mod Jan Oblak, der fumlede, og så dukkede Nacho Monreal op og bragte hjemmeholdet foran 2-0.

Atlético Madrid havde enkelte chancer til at reducere, men for første gang i sæsonen måtte spillerne fra den spanske hovedstadsklub forlade banen uden at have scoret.

Med sejren, der var Real Sociedads anden i denne sæson, har baskerne syv point for fire kampe.

Atlético har to point mere og sidder på La Ligas dukseplads, men Madrid-klubben kan blive fravristet førstepladsen søndag, hvis Sevilla besejrer Alaves på udebane.

Første sejr til Villarreal

Tidligere lørdag lykkedes det Villarreal at hente sæsonens første sejr. Holdet med tilnavnet 'Den gule ubåd' vandt 3-0 på udebane over Leganes, der havde den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite med i hele kampen.

I sæsonens fjerde kamp lykkedes det endelig for Villarreal at vinde. Det gik ud over danske Martin Braithwaite og Leganes. Video: TV 2 SPORT