Fodbold

Celta Vigo så dobbelt rødt efter VAR i første nederlag til Granada i syv år

Celta Vigo var reduceret til ni spillere inden den første halve time, og derfor blev det en umulig opgave at få point i ligakampen mod Granada.

For bare anden gang i denne sæson og efter to kampe i træk uden for truppen fik danske Pione Sisto spilletid, da Celta Vigo på eget græs skuffede ved at tabe til Granada i La Liga.

Celta Vigo fik to røde kort inden for den første halve time, og i mere end en time i undertal kunne Vigo-holdet ikke holde gæsterne fra at score to gange.

Med 2-0-nederlaget har Celta Vigo fortsat fire point, men nu for fire kampe. Granada har foreløbig høstet syv point, hvilket rækker til en plads i top-6.

Røde kort efter VAR

Det første røde kort i søndagens kamp faldt efter bare 11 minutter. Jorge Sáenz' stempling på Roberto Soldados akilleshæl blev fanget af VAR (video assistant referee) og udløste marchordre.

I det 29. minut kunne Francisco Beltran så gøre Sáenz selskab i Celtas omklædningsrum. I første omgang takserede dommeren Beltrans tackling til et gult kort, men efter at have genset den på tv-skærmen på sidelinjen blev gult ændret til direkte rødt kort.

Som følge af de to VAR-episoder blev der lagt seks minutter til de første 45. I det sidste af dem steg German Sanchez til vejrs og headede hjørnesparket fra Angel Montoro i mål.

Ti minutter efter pausen udnyttede Yangel Herrera den ekstra plads på banen, og han hamrede bolden via overliggeren ind bag en chanceløs Ruben Blanco. Herreras første La Liga-mål og 2-0 til Granada.

Sisto fik de sidste minutter

Pione Sisto blev skiftet ind i det 77. minut, men danskeren og hans otte holdkammerater på banen gav ikke hjemmepublikummet noget at klappe af i kampens sidste minutter.

Det var Celta Vigos første nederlag til Granada i holdenes seneste ti indbyrdes kampe. Før søndagens sejr havde Granada senest besejret Celta Vigo 30. september 2012.

Tidligere søndag vandt Sevilla 1-0 over Alaves og overtog dermed førstepladsen i La Liga. Den andalusiske klub har ti point for fire kampe.