Fodbold

- Det er ikke normalt, siger Barcelona-træner om 16-årig

Ansu Fati er blandt de varmeste navne i fodboldverdenen lige nu. Lørdag scorede han igen og har fået en målmæssigt bedre start i Barcelona end Messi.

16 år og 304 dage var Ansu Fati, da han for to uger siden gjorde sig selv til den yngste målscorer nogensinde i FC Barcelona.

Lørdag skrev han så historie som den yngste spiller i Barcelonas startopstilling på hjemmebanen Camp Nou nogensinde, og han kvitterede efter bare to minutters spil, hvor han gjorde det til 1-0 mod Valencia.

Han får fansene til at drømme

Sergio Busquets, FC Barcelona

Og da han lagde op til Frenkie de Jongs 2-0-scoring fem minutter senere, gjorde han sig til den yngste La Liga-spiller i til at lave både mål og assist i samme kamp.

Ansu Fati har fået chancen på Barcelona-holdet, der har været hårdt ramt af skader til nøglespillerne Luis Suárez og Lionel Messi.

Sidstnævnte fik debut i Barcelona som 17-årig og brugte 13 kampe på at score 2 mål. Fati skulle kun bruge 3.

- Det er ikke let at blive Barcelona-spiller. Og det er ikke normalt at score på første boldberøring, lave en assist med nummer to og være tæt på at score igen på nummer tre, sagde Barcelona-træner Ernesto Valverde ifølge Marca efter kampen.

- Han har noget specielt. Han virker mere moden, end hans alder indikerer. Det, vi ser på træningsbanen, er det, I ser her, sagde Valverde ifølge AS.

Luis Suárez gjorde lørdag comeback, da han blev skiftet ind i stedet for Ansu Fati. Den rutinerede angriber viste med det samme sin målnæse, da han scorede to mål i 5-2-sejren.

Holdkammerater hjælper

Lionel Messi sad på tilskuerrækkerne med sin skade, men spørgsmålet er selvfølgelig, om der overhovedet er plads til den 16-årige spiller fra Guinea-Bissau, når han vender tilbage.

Men det er heller ikke så afgørende, mener forsvarsspilleren Clément Langlet.

- Han er kun 16 år, og vi skal være tålmodige med ham. Han får det maksimale ud af minutterne. Han er en fantastisk dreng, som fortjener alt det, der sker lige nu, siger Langlet ifølge Marca.

- Vi siger hele tiden til ham, at han skal lytte, arbejde og lære.

Han bakkes op af Sergio Busquets, der lørdag var anførerbindet for mesterklubben.

- Han får fansene til at drømme. Hver gang en ny spiller kommer frem, bliver de sammenlignet med mange spillere. Han skal fortsætte og blive ved med at tage skridt fremad. Han er nødt til at vide, hvor han er, og hvor svært det er, siger Busquets.

Spaniens landshold vil have ham

Ansu Fati er født i det lille vestafrikanske land Guinea-Bissau med knap to millioner indbyggere.

Nationen har aldrig kvalificeret sig til VM, men har to gange i træk deltaget ved Africa Cup of Nations, hvor de dog fortsat har en sejr til gode.

Men det er faktisk slet ikke givet, at Ansu Fati kommer til at spille for Guinea-Bissau. Han kom til Spanien som seksårig, så den spanske landstræner har allerede kastet øjnene på kometen.

- Jeg er ikke involveret i processen, men Det Spanske Fodboldforbund arbejder på at bringe Fati ind på det spanske landshold, og så er det spillerens eget valg, siger Roberto Moreno ifølge nyhedsbureauet Reuters.