Mistænkt for falsk identitet: - De skulle opleve den lidelse, jeg har været igennem

16x9
Distriktskontoret i Hamborg er kommet frem til afgørelsen, at Bakery Jatta ikke har snydt med sin identitet. Foto: Hannibal Hanschke / Ritzau Scanpix

Bakary Jatta, der til daglig spiller for Hamburger SV, taler for første gang ud efter påstanden om, at han skulle have forfalsket sin identitet.

Efter ugers spekulation om både identitet og alder af Hamburg-angriberen Bakary Jatta kunne gambianeren i sidste uge ånde lette op.

Distriktskontoret i Hamburg-Mitte kunne ikke bekræfte tvivlen om Bakary Jattas identitet, og de stoppede derfor den videre undersøgelse.

Bakary Jatta var beskyldt for i virkeligheden at hedde Bakery Daffeh og være to et halvt år ældre end det, der stod i hans pas.

I et opslag på Instagram takker Bakary Jatta sin arbejdsgiver for støtten og langer samtidig ud efter dem, der har været en del af den ’smædekampagne’, der har kørt mod ham den seneste tid.

- Med alle jeres venlige reaktioner, kommentarer og ubetingede støtte, gav I det bedste svar på denne smædekampagne. Hvis jeg kunne ønske mig en ting for alle disse mennesker, der ville skade mig, ville det være for dem at føle den smerte, de har forårsaget mig.

- For en gangs skyld skulle de opleve den lidelse, som jeg var nødt til at gennemgå. De ting, jeg oplevede i Karlsruhe for eksempel: Jeg kan fortælle jer, at dette var den værste følelse, jeg nogensinde har haft, skriver han i opslaget.

I den omtalte 2. Bundesliga-kamp mod Karlsruhe for tre uger siden kom der adskillige tilråb mod gambianeren, og Karlsruhe-fansene piftede hver gang, Jatta havde bolden.

Tilråbene kom på baggrund af oplysninger, som magasinet Sport Bild havde bragt. To tidligere trænere hævdede i magasinet, at Bakary Jatta havde overtaget identiteten fra en anden gambiansk fodboldspiller - Bakary Daffeh – der har været forsvundet fra jordens overflade siden 2015.

Første flygtning i Bundesligaen

Bakary Jatta er flygtning fra det afrikanske land Gambia. Han kom til Tyskland i 2015, og året efter skrev han kontrakt med Hamburger SV.

I 2017 debuterede Jatta for klubbens første hold og blev dermed den første flygtning til at spille i Bundesligaen.

Hamburg har konsekvent støttet Jatta igennem sagen om identitetsfusk og har pointeret, at hans dokumenter er blevet tjekket og er valide, imens det tyske fodboldforbund (DFB) og Bundesliga-organisationen (DFL) også har givet ham grønt lys til at spille.

Den 21-årige gambianer slutter sit seneste opslag på Instagram af med, at han altid vil huske den støtte, som han har modtaget fra sin tyske klub.

- Så længe jeg lever, vil jeg aldrig glemme, hvordan HSV havde min ryg hele tiden, tak.

Bakary Jatta har scoret seks mål i sin tid på førsteholdet i Hamburger SV, hvor han har spillet 51 kampe.

I 2018 rykkede klubben ud af Bundesligaen for første gang i historien. Holdet ligger lige nu på andenpladsen i 2. Bundesliga, hvor Stuttgart indtager førstepladsen med et point mere end nordtyskerne.