Fodbold

Ekspert fyret på skærmen for racistisk bemærkning om Lukaku

Romelu Lukaku har fået en god start i Inter med to mål i tre kampe. Daniele Mascolo / Ritzau Scanpix

En lang ros af Romelu Lukaku endte med en racistisk bemærkning af en italiensk tv-ekspert.

Luciano Passirani kommer ikke længere til at agere fodboldekspert på programmet Qui Studio a Voi Stadio.

I weekenden var han inviteret til at debattere Romelu Lukakus start i Inter, men undervejs nævnte han, at den eneste måde at stoppe belgieren på var ved at give ham 10 bananer, han kunne spise.

Det faldt ikke i god jord hos showets direktør, Fabio Ravezzani, som på direkte tv fortalte Passirani, at han aldrig vil blive inviteret i programmet igen.

- Mr. Passirani er 80 år gammel, og til at komplimentere Lukaku brugte han en metafor, som viste sig at være racistisk. Jeg synes, det var total mangel på situationsfornemmelse. Jeg kan ikke tolerere nogen form for fejl, selvom det skete i momentet, sagde Ravezzani ifølge The Guardian.

Forinden den racistiske bemærkning var eksperten ellers i gang med en lang ros af Lukaku. Men det var afslutningen af kommentaren, der blev husket.

- Lukaku er et af de bedste indkøb, Inter kunne lave. Jeg ser ikke en spiller som ham på noget andet hold i Italien. Han er en af de stærkeste. Jeg kan virkelig godt lide ham, fordi han har den styrke. Han er en tvilling til (Dúvan, red.) Zapata i Atalanta.

- De har noget ekstra, som resten ikke har, og de scorer mål og trækker sit hold fremad. Den her fyr dræber dig i én-mod-én. Hvis du forsøger at udfordre ham, ender du i græsset. Enten bliver du nødt til at give ham 10 bananer, han kan spise, eller også..., lød det fra eksperten, inden han blev afbrudt.

Udsat for abelyde

Med to mål i tre kampe har angriberen får en fornem start i den italienske topklub. I hvert fald på banen. For belgieren har også måtte lægge øre til racistiske bemærkninger. Endda fra klubbens egne fans.

Under en kamp mellem Cagliari og råbte tilskuerne abelyde efter ham.

Efterfølgende hævdede en gruppe Inter-fans i et opslag på Twitter, at lydene ikke var ment racistiske.

- Vi forstår, at det kan have virket racistisk for dig, men sådan er det ikke.

- I Italien bruger vi nogle metoder kun for at hjælpe vores hold og forsøge at gøre modstanderne nervøse. Ikke for at være racistiske, men for at forstyrre dem, skrev gruppen blandt andet.

Den bemærkning købte Demba Ba dog ikke. Den senegalesiske angriber har spillet i flere europæiske topligaer, men der er en grund til, han ikke har været i Italien.

- Det her er årsagen til, at jeg besluttede ikke at spille der (i Italien, red.), da jeg havde muligheden for det. Jeg håber, at alle sorte spillere kommer væk fra ligaen. Det stopper selvfølgelig ikke deres idioti og had, men i det mindste rammer det ikke andre racer, skrev Demba Ba på Twitter.