Fodbold

Holdkammeraterne er vilde med Dolberg

Der er store roser til Kasper Dolberg fra de nye medspillere Malang Sarr og Walther Benitez i franske Nice.

Kasper Dolberg skiftede i august Holland og Ajax ud med Frankrig og Nice.

Og nu er Dolberg tilbage i Frankrig efter et ophold med det danske fodboldlandshold, hvor han sad på bænken under hele Gibraltar-kampen, men fik 66 minutter i remissen med Georgien.

Og det er tilsyneladende en Nice-trup, der er glad for at have den danske landsholdsangriber tilbage.

Den 20-årige franske forsvarsspiller Malang Sarr, der har siddet ude med en skade de seneste tre Nice-kampe, er meget imponeret over Dolbergs start i klubben.

- Han er en komplet spiller, både fysisk og teknisk, samtidig med at han som holdspiller tilpasser sig holdets spillestil. Og så gør han alt det færdigt, som han sætter i gang. Én chance er nok, siger Sarr til L'equipe.

Sarr har i mange år været betaget af Dolbers fodboldkundskaber og mindes tydeligt et internt opgør mellem Nice og Ajax for to år siden.

- Vi talte om det ved vores første møde i Champions League (1-1 og 2-2 i 2017). Jeg kunne virkelig godt lide hans spil, og det faldt mig helt naturligt at sige til ham, at jeg altid har elsket den spillestil. Han er stadig den samme angriber som dengang, og det er et held for os, siger Sarr.

Klubbens argentinske førstevalg mellem stængerne Walther Benitez er også glad for klubbens nye angriber.

- Han har allerede vist mange besnærende ting til træning, selvom han ikke har scoret ret mange mål, griner målmanden og fortsætter.

- Han er en god angriber med en god teknik, der elsker spillet i feltet. Nu skal han bare ind i rytmen.

Stille dreng med franske gloser

Den franske avis L’equipe skriver også, at Dolberg i Ajax var kendt for at være indadvendt og tilbagetrukket, men at danskeren ikke er helt så stille, som man måske ville tro.

- Dolberg blev kendt som indelukket i Holland, og han har da heller ikke direkte forvandlet sig til en spasmager, men han er så småt begyndt at åbne sig.

- Han er kommet til et nyt land med en ny kultur. Alt er nyt for ham, men han er smilende og glad for at være her, og så er han begyndt at tale fransk i træningerne, siger Sarr, der i denne tid arbejder på sit engelske, mens han holder øje med Dolberg.

At Dolberg har et ry for at være indelukket, har også betydet, at danskeren ikke er blevet kastet ud i noget grænseoverskridende i forbindelse med klubskiftet.

- Han har ikke været gennem de optagelsesritualer, som han i sin tid prøvede at undgå i Ajax, fordi han er ret genert, siger Walther Benitez.

Dolberg har trænet med på fuld styrke, siden han vendte tilbage fra landsholdslejren. Han fik lørdag aften debut for Nice, der dog tabte 1-2 ude mod Montpeiller. Danskeren blev skiftet ud efter 78 minutters spil uden at have gjort det store væsen af sig.

Nice har tre sejre efter fem kampe i den franske Ligue 1, hvilket rækker til en øjeblikkelig femteplads.