Fodbold

Joaquin scorede vigtigt mål i sin kamp nummer 400 for Betis

Når Real Betis er i problemer, sætter holdet lid til Joaquin. Søndag aften svigtede den 38-årige spanier ikke.

Den aktive La Liga-legende Joaquin modstod sin nervøsitet og scorede et vigtigt mål for Real Betis i hjemmekampen mod Getafe søndag aften.

Spanierens mål fra straffesparkspletten sikrede Betis 1-1 og dermed ét point, som gør, at holdet i modsætning til Getafe ikke befinder sig under nedrykningsstregen i den spanske liga efter fjerde spillerunde.

Real Betis har totalt set fire point, mens Getafe har tre point.

Joaquin skjulte nervøsitet

- Tror du ikke, at jeg blev nervøs? Jeg skjulte det bare godt. Men det er altid vigtigt at score, specielt at udligne i undertal. Det er vigtigt at fortsætte med at hjælpe holdet, lød det fra Joaquin efter kampen.

Joaquin er blevet 38 år, og kampen mod Getafe var hans nummer 400 i Betis-trøjen. Han fik sin debut for klubben som 19-årig, forlod den i 2006, men vendte hjem for fire år siden.

I dag er han en af Real Betis' største aktionærer.

Betis måtte kæmpe i undertal

Getafe var først til at score på Benito Villamarin søndag aften.

12 minutter var spillet, da Marc Cucurella blev nedlagt i Betis' straffesparksfelt, og fra de 11 meter sparkede Jaime Mata bolden op i det ene målhjørne.

I det 25. minut blev hjemmeholdets William Carvalho sendt i bad, men 10 mod 11 begyndte Betis at spille bedre.

Joaquin på pletten for Betis

Forløsningen kom dog først lidt over midtvejs i anden halvleg. Nabil Fekir blev stoppet ulovligt af Djene Dakonam og straffespark til Real Betis.

Straks stod Joaquin med bolden i hænderne, og manden, som hjemmeholdet søger, når de er i problemer, svigtede ikke. Bolden blev lagt modsat David Soria, som var blevet snydt til at gå mod sin egen højre.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen, men i tillægstiden fik Betis endnu en spiller vist ud.