Fodbold

Tysklands første- og andenmålmand i åben ordkrig

Manuel Neuer har altid været foran Marc-Andre Ter Stegen på det tyske landshold. Christof Stache / Scanpix Denmark

Marc-Andre Ter Stegen og Manuel Neuer er førstevalg i henholdsvis FC Barcelona og Bayern München. På landsholdet er Neuer ubestridt nummer et.

Siden VM-slutrunden i 2010 har Manuel Neuer været nummer et på Die Mannschaft, Tysklands fodboldlandshold.

Men konkurrencen har næppe været meget større, end den er nu, hvor Neuer er fyldt 33 år og presses af den 6 år yngre Marc-Andre Ter Stegen.

Han er nemlig førstemålmand i FC Barcelona.

Et slag for Ter Stegen

Da det tyske landshold senest var samlet til EM-kvalifikationskampene tidligere på måneden, var landstræner Joachim Löws førstevalg dog stadig Bayern München-målmanden.

Det fik Ter Stegen til at bryde ud i frustration.

- Det er svært at forklare, hvad jeg oplever. Jeg gør mit bedste i hver eneste kamp for at gøre valget sværere at træffe (for landstræneren, red.). Jeg prøver alt, men den her tur med landsholdet var et stort slag for mig, sagde Ter Stegen ifølge Bild.

Ter Stegen sad på bænken i 180 minutter mod Holland og Nordirland.

Neuer: - Vi er et hold

Udtalelsen fik Manuel Neuer til at ærgre sig over, at Ter Stegen ikke sagde nok ansigt til ansigt, men i stedet ytrede sig i pressen.

- Da vi var af sted med landsholdet, sagde han ingenting. I bund og grund mener jeg, at vi altid er et hold. Jeg ved ikke, om det hjælper nu, sagde han lørdag ifølge Kicker og indikerede, at det var respektløst over for nationens andre målmænd:

- Vi har fantastiske målmænd, som er bagved. Der er Kevin Trapp og Bernd Leno. Det er gode målmænd, som gerne vil spille, men som ofte sidder på bænken. Vi er et hold, og fra håndbold ved jeg, at man skal holde sammen. Det gælder også målmænd.

I denne uge starter Champions League-sæsonen, hvor både Neuer og Ter Stegen skal i aktion.

Upassende udtalelser

FC Barcelona gæster tirsdag aften Dortmund, og på pressemødet op til kampen gravede de tyske journalister mere i striden på målmandsposten. Og Marc-Andre Ter Stegen havde ikke lagt det bag sig.

- Jeg synes ikke, Manu har noget at skulle have sagt om mine følelser. Hvis man ser på de senere år, vil man vide, at jeg altid har opført mig ordentligt, så disse udtalelser er upassende, siger Ter Stegen ifølge Kicker.

- Man kan ikke udelukke konkurrence om pladsen og så forvente, at dem, der ikke spiller, er tilfredse med situationen.

Manuel Neuer er noteret for 125 landskampe, mens det er blevet til 22 for Ter Stegen.

Næste chance for FC Barcelona-målmanden er i oktober, hvor Tyskland møder Argentina og Estland.