Fodbold

Den tidligere hollandske landsholdsspiller Fernando Ricksen er død

Fernando Ricksen nåede at spille 12 landskampe for Holland. Bart Maat / Scanpix Denmark

Den 43-årige hollænder Fernando Ricksen er afgået ved døden som følge af sin motor neuron-sygdom.

Den tidligere fodboldspiller Fernando Ricksen er onsdag afgået ved døden på et hospital uden for Glasgow. Hollænderen blev blot 43 år.

I 2013 stod Fernando Ricksen frem og fortalte, at han havde den såkaldte motor neuron-sygdom. Sygdommen bevirker, at nervecellerne, der styrer kroppens muskler, langsomt nedbrydes. Derved kan det sammenlignes med ALS.

Samme år indstillede hollænderen sin karriere. Fernando Ricksen sluttede sin tid som fodboldspiller i Fortuna Sittard, men er primært kendt for sin tid i Glascow Rangers, hvor han spillede 182 kampe i perioden 2000-2006. På den tid scorede han 13 mål og vandt syv titler med holdet.

Den skotske klub har også udtrykt stor sorg på Twitter.

- Rangers er meget kede af at annoncere, at den tidligere spiller Fernando Ricksen er gået bort hertil morgen efter hans kamp med motor neuron-sygdom, skriver Glasgow Rangers, som også har lavet en hyldestvideo til ham.

Fernando Ricksen er langsomt blevet svagere siden 2013. I juni 2019 fortalte han - via en computer, da han her ikke kunne tale længere - på hospitalet, at han ville optræde offentligt en gang mere til et arrangement på GoGlasgow Urban Hotel.

- Hej. Den 28. juni bliver en meget speciel aften. Da det er begyndt at blive svært for mig, vil dette blive min sidste aften. Kom og gør det til en aften, jeg vil huske. Vi ses forhåbentlig snart. Fernando, lød beskeden tilbage i juni.

Dansk medspiller hylder Ricksen

I perioden 2000-2006 spillede både Peter Løvenkrands og Fernando Ricksen i Glasgow Rangers. Danskeren har da også hyldet sin tidligere medspiller, efter nyheden om hans dødsfald er kommet frem.

- Du kiggede efter mig, da vi skrev kontrakt med Rangers sammen, du kørte mig frem og tilbage til træning, fordi jeg ikke havde en bil, fantastiske minder både på og uden for banen. En sand kæmper og leder på banen. Du vil virkelig blive savnet. Hvil i fred, min ven, skriver Peter Løvenkrands på Instagram.

Fernando Ricksen har også tørnet ud for det hollandske landshold, hvor han nåede at spille 12 kampe.