Fodbold

Dortmunds fans gør det igen – leverer unik tifo mod Barcelona

Dortmunds fans havde forberedt en veltimet tifo til kampen mod Barcelona. Thilo Schmuelgen / Ritzau Scanpix

Dortmund formåede ikke at vinde tirsdagens Champions League-opgør mod Barcelona, selvom holdets fans gav dem en veleksekveret velkomst.

De gjorde det igen tirsdag aften. Dortmunds inkarnerede fans.

Det er efterhånden svært at overgå tidligere storslåede kulisser på holdets fanafsnit ’Den gule mur’ som optakt til lige så store kampe.

Tirsdag aften forsøgte de dog, og resultatet var enestående, da Dortmund og FC Barcelona gik på banen til sæsonens første Champions League-kamp.

Tifo

’Planlagt aktion, der arrangeres af en klubs tilhængere for at opildne holdet og skabe stemning, fx når fans breder et stort banner ud over en stadiontribune eller kaster flag, konfetti og farvet crepepapir ind på banen.’

Kilde: Ordnet

Temaet var konfettirør. Det er set før, at fans affyrer konfettirør, når deres helte entrerer banen, men når flere tusinde tilskuere fyrer dem af på samme tid, så de danner hjemmeholdets logo (BVB, Ballspiel-Verein Borussia, red.), går det hele op i en højere enhed.

Den veltimede tifo satte det tyske hold også pris på på sin Twitter, hvor deres billeder har fået mange tusinde til at dele og interagere.

Også flere medier har lagt mærke til den flotte tifo heriblandt Sport Bible.

Dortmund var tæt på også at vinde på banen, men måtte tage til takke med 0-0 mod Barcelona.

Det er ikke første gang, at Dortmunds fans storroses for tifoer. Nedenfor findes en håndfuld eksempler på tidligere imponerende kulisser produceret af holdets flittige tilhængere.