Fodbold

DIF og DBU advarer mod at trække kanaler: - En katastrofe for sporten

Danmarks Idrætsforbund og Dansk Boldspil-Union advarer mod konsekvenserne af, at Discoverys kanaler tages ud af den faste tv-pakke.

Mere end en million danskere bliver ramt, når YouSee fra årsskiftet planlægger at trække alle Discoverys kanaler ud af de faste tv-pakker.

Det betyder helt konkret, at herrelandsholdets kampe i fodbold og en stor del af aktiviteterne ved det kommende OL i Tokyo 2020 ikke længere automatisk er en del af danskernes tv-billede.

Det vil være en katastrofe for sporten, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Alle lande har brug for noget at samles om. Og hvis der er noget, der evner dét, så er det fodboldlandsholdet og OL, som begge er nationale klenodier. Samtidig er OL et udstillingsvindue for mange sportsgrene, og det vil være en katastrofe for sporten, hvis OL-dækningen ikke når så langt ud som sædvanlig. Derfor ser vi med stor alvor på situationen omkring YouSees tv-pakker, siger Morten Mølholm i en pressemeddelelse.

Samme holdning deler de hos Dansk Boldspil-Union, hvor konstitueret direktør, Kenneth Reeh, også håber på, at fodbold vil komme ud til så mange som muligt.

- Fodbold er den mest populære sportsgren, og herrelandsholdet kan skabe en helt særlig sammenhængskraft i Danmark. Derfor bør flest muligt kunne se Christian Eriksen og de andre i årene frem. Det er problematisk og beklageligt, hvis seerne ikke får adgang til det populære fællesskab, som et fodboldlandshold kan skabe, siger DBU-direktøren.

Perspektiv

Ændrede medievaner

YouSee har begrundet beslutningen med ændrede medievaner. Herunder at der blandt kunderne er et stort fokus på valgfrihed i tv-abonnementer.

Jacob Mortensen, der er YouSee-direktør, forklarer, at deres vigtigste opgave er at give kunderne mulighed for at vælge lige præcis det indhold, som de foretrækker.

- I et marked under hastig forandring er det derfor afgørende, at vi giver magten tilbage til forbrugerne, sagde YouSee-direktør Jacob Mortensen i en pressemeddelelse tirsdag.

Det er blandt andet Kanal 5, der viser fodboldlandskampe, samt Canal 9 og Eurosport 1 og 2, som viser fodbold fra den bedste danske række, 3F Superligaen.

I stedet har YouSee lagt op til, at kanalerne skal være tilgængelige i en bland selv-pakke.

Discovery truer med at forlade Yousee

Men det kommer ikke til at ske, lyder det fra Discovery Networks' direktør, Christian Kemp.

Han er dybt overrasket over beslutningen fra YouSee og truer med helt at forlade tv-selskabet, såfremt der ikke bliver sadlet om.

- Vi har haft et langt og godt samarbejde med YouSee. Og vi fortsætter gerne dette fremover, men under andre forudsætninger. Vi lever også fint uden YouSee. Medielandskabet er under kraftig forandring, vi har en række andre partnere, vi gerne vil arbejde tættere sammen med fremover, siger Kemp i en pressemeddelelse fra YouSee.

Han understreger, at kanalerne vil være mulige at tilgå andre steder, såfremt det skulle ende med et brud med YouSee, der er landets største tv-selskab med 1,21 millioner kunder.