Ronaldo vil opdrage sin søn: - Han skal lide, som jeg gjorde

Cristiano Ronaldo voksede op på øen Madeira og havde ikke den nemmeste barndom. Han vil have, hans søn skal lære på den hårde måde, han gjorde.

Du kan se hele interviewet på TV 2 PLAY.

Verdensstjernen Cristiano Ronaldo var den yngste af fire søskende, da han voksede op i Funchal, der er den største by på den portugisiske ø Madeira.

Selvom Ronaldo har haft stor fodboldsucces og næppe behøver at bekymre sig mere om penge i resten af sit liv, lå det langtfra i kortene, at det skulle ende sådan.

Ronaldos mor arbejdede som en rengøringsdame og kok for at holde økonomien i gang, så de kunne få mad. Hans far var tidligere soldat, men var ramt efter flere krige og begyndte at drikke.

Som 12-årig forlod Ronaldo sin hjemegn på Madeira og drog mod Portugals hovedstad, Lissabon, hvor han kom på et fodboldakademi. Men heller ikke her havde han det let, og han måtte flere gange tigge.

22 år senere har Ronaldo oplevet stor succes og har nu selv fire børn. Den ældste har han kaldt Cristiano Jr.

Og for at han får en god opdragelse, skal han opleve noget af det, Ronaldo selv har gjort.

- I mine børns generation er alting let. De har computere, de har god mad på bordet. De skal ikke ofre meget for at få det, de gerne vil have, siger Ronaldo i et stort interview med britiske ITV.

- Jeg vil gerne have, at han skal lide en lille smule for at blive det, han gerne vil – ligesom jeg gjorde.

Han kiggede på mig og troede, at jeg jokede

Cristiano Ronaldo, da han viste sit barndomsværelse til sin søn

Besøg på akademiet i Lissabon

For at Cristiano Jr. skulle få den samme opvækst som sin far, tog verdensstjernen sin søn med hen til det sted, hvor han boede, imens han var på fodboldakademiet i Lissabon.

- Jeg kan huske, at jeg var i Lissabon, hvor det var en ret normal, men fattig bolig. Jeg tog ham med hen til værelset, hvor jeg boede. Jeg tog Cristiano hen til værelset og sagde: ”Se Cristiano, din far plejede at bo her”. Han kiggede på mig og troede, at jeg jokede. Han troede ikke på det. I forhold til hvor vi er nu, troede han ikke på, at jeg har været nødt til at ofre og kæmpe for ting, fortæller Cristiano Ronaldo i dokumentaren.

Cristiano Ronaldos børn

  • Cristiano Ronaldo Jr, født 17. juni 2010
  • Mateo Ronaldo, født 8. juni 2017
  • Eva Maria, født 8. juni 2017
  • Alana Martina, født 12. november 2017

- Så det er svært, men jeg ved, hvordan jeg skal motivere og presse ham. Men det kommer an på det her, siger Ronaldo og peger med en finger på sit hoved.

Juventus-stjernen fortæller, at han synes, at hans søn skal være lige det, han gerne vil være. Han kommer ikke til at presse ham i en bestemt retning.

Indtil videre ser det dog ud til, at Cristiano Ronaldo Jr. også har valgt fodboldvejen, da han spiller på U9-holdet i Juventus.