Fodbold

Barcelona-komet kan nu spille for det spanske landshold

Ansu Fati var den yngste Barca-spiller til at få debut i historien. Pau Barrena / Ritzau Scanpix

16-årige Ansu Fati kan fremover spille under det spanske flag, da han fredag fik spansk statsborgerskab.

Det spanske landshold har været et af verdens bedste det seneste årti, og det ser de også ud til at blive fremover.

For de har sikret sig, at et af verdens største talenter kan tørne ud for Spanien fremover. Det drejer sig om den 16-årige FC Barcelona-spiller Ansu Fati.

Han har fredag fået et spansk pas, som betyder, at han nu kan spille landsholdsbold sammen med blandt andre David De Gea, Sergio Ramos og Rodrigo. Ifølge The Guardian har der været en proces over tre måneder for at få det til at lykkes.

Fati blev født i Guinea-Bissau i oktober 2002 og kunne også have ansøgt om et portugisisk pas.

Yngste Barcelona-målscorer

Den unge offensive spiller har blæst de catalanske tilskuere bagover på Camp Nou med sine præstationer den sidste måned.

I spilleuge to mod Real Betis fik han debut for førsteholdet. I en alder af 16 år og 298 dage.

Spilletiden blev forøget i den efterfølgende kamp mod Osasuna, hvor han fik en halvleg og scorede sit første mål. Som den yngste spiller i FC Barcelonas historie. Det blev fejret med ros og et kram af klubbens ubetinget største stjerne, Lionel Messi.

I Valencia startede han så på banen og kvitterede med et mål og en assist inden for kampens første syv minutter.

- Det er ikke let at blive Barcelona-spiller. Og det er ikke normalt at score på første boldberøring, lave en assist med nummer to og være tæt på at score igen på nummer tre, sagde Barcelona-træner Ernesto Valverde ifølge Marca efter kampen.

- Han har noget specielt. Han virker mere moden, end hans alder indikerer. Det, vi ser på træningsbanen, er det, I ser her, sagde Valverde ifølge AS.

Ansu Fati startede også på banen i seneste kamp. Udebaneopgøret i Champions League mod Borussia Dortmund. Her formåede hverken han eller resten af spillerne på banen at score.