Inter vandt Milano-derby trods kæmpe afbrænder

Danilo D'Ambrosio brændte en kæmpechance i første halvleg, men kunne alligevel juble over en 2-0 til Inter over Milan

Det er fair at tro, at Inters Danilo D'Ambrosio følte en vis lettelse i løbet af anden halvleg i det klassiske lokalopgør mod AC Milan.

For her lykkedes det Inter at sikre sig sejren i Derby della Madonnina med to scoringer. Derfor blev det ikke afgørende i opgøret, at D'Ambrosio i det 21. minut ikke formåede at sende bolden i nettet fra få meters afstand, men måtte se den prelle af på stolpen.

Inter Milans Lautaro Martínez blev omdrejningspunktet i en fejlbedømmelse under kampen mod AC Milan. Dommeren blev kaldt til VAR, og scoringen af Marcelo Brozovi? blev godkendt. Video: Louise Lind

Det var efter pausen, at Inter formåede at sikre sig sejren. Først på en scoring af Marcelo Brozovic fire minutter efter pausen, der efterlod Milan-keeper Donnarumma uden chance, da den blev rettet af. En situation, hvor der også måtte VAR til, før målet blev godkendt.

Romelu Lukaku scorer til 2-0 i derbyet mellem Inter og Milan. Video: TV 2 SPORT

Og så slog Romelu Lukaku sejren fast, da han på perfekt vis med hovedet dirigerede Barelas millimeter-præcise aflevering i nettet. Som den blot anden belgiske målscorer i et Milano-derby siden Louis van Hege også scorede for Inter for mere mere end 100 år siden.

Dermed har Inter-træner Antonio Conte for anden gang i sin trænerkarriere vundet de første fire kampe i en sæson. Sidst han gjorde det, var for syv år siden, da han stod i spidsen for Juventus.

Med sejren holder Inter førstepladsen i Serie A foran netop Juventus. To point er milaneserne foran Torino-klubben.

Ronaldo mål i Juve-sejr

Ikke uventet var Cristiano Ronaldo på pletten i Juventus' hjemmesejr over Hellas Verona. Portugiseren scorede på straffespark det afgørende mål i 2-1 sejren.

Men det var en anden portugiser, der først satte et tydeligt aftryk på kampen. Et drømme-drøn fra Miguel Veloso bragte nemlig overraskende oprykkerne fra Verona i front. I en situation efter at have brændt et straffespark og sendt riposten på overliggeren, fastholdt Hellas-mandskabet bolden, og i sidste ende var det Veloso, der klappede bolden i netmaskerne.

Aaron Ramsey scorede sit første mål i Serie A, og Cristiano Ronaldo sikrede sejren med en scoring på straffespark. Video: Louise Lind

Føringen holdt i ti minutter. Så blev tilskuerne på Allianz Stadium vidne til en sjældenhed. For da Aaron Ramsey udlignede, var det første gang i 31 år, at en waliser scorede i Serie A. Ikke siden landsmanden Ian Rush scorede for Juventus i 1988 er det sket. Faktisk blev Ramsey den blot tredje waliser i den bedste italienske række efter netop Rush og John Charles, der også spillede i Juventus tilbage i 50'erne og 60'erne.

Gæsterne fra Verona havde flere chancer for at få point med hjem, men veteranen Gianluigi Buffon i hjemmeholdets mål viste, at han selv i en alder af 41 år har klassen til at vinde kampe for et tophold.