Fodbold

Benzema slettede Real Madrids krisesnak med fornemt hovedstød

Der var tale om krise i Real Madrid før topkampen mod Sevilla, men det sluttede med en sejr og en delt førsteplads

Se Benzemas følte hovedstødsafslutning i videoen ovenfor.

Der var store spørgsmålstegn ved Real Madrid før søndagens udekamp mod Sevilla.

Først og fremmest var der det forsmædelige nederlag til Paris St Germain i midtugens Champions League. 3-0 tabte den spanske kongeklub til et fransk mandskab uden de største stjerner - Neymar, Mbappé og Cavani.

Samtidig har der været en lidt haltende start i La Liga, hvor det normale tophold er løbet ind i uafgjorte kampe mod Villarreal og Valladolid.

Sjælden sejr i Sevilla

Men søndag aften på Ramon Sanchez-Pizjuan blev krisesnakken sparket til hjørne, da gæsterne fra hovedstaden vandt topopgøret mod et stærkt Sevilla-mandskab med 1-0 på et glimrende hovedstødsmål af Karim Benzema efter fint oplæg af Dani Carvajal.

Og det var en sjældenhed. For det er første gang nogensinde, at det er lykkedes den ellers målfarlige franskmand at score i en udekamp mod Sevilla. Målet betyder, at Benzema er oppe på fem mål i sæsonens fem første kampe. Han deler dermed topscorerværdigheden i La Liga sammen med Gerard Moreno fra Villarreal.

På samme måde var det også Real Madrid-træner Zinedine Zidanes første gevinst som Real Madrid-træner i La Liga sammenhæng på Ramon Sanchez-Pizjuan.

Delt førsteplads

Sevilla fik et mål annulleret i de døende minutter, da Chicharito fik bolden under Thibaut Courtois, men desværre for hjemmeholdet var mexicaneren i en klar offside position.

Sejren betyder, at Real Madrid rykker op på en delt førsteplads i en tæt top i La Liga sammen med Atheltic Bilbao. Et point foran en kvartet bestående af netop Sevilla, Granada, Real Sociedad og bysbørnene fra Atletico Madrid.

Danskerduel uden vinder

Der var danskermøde på Mestella, hvor Valencia med Daniel Wass tog imod Leganes med landsholdskammeraten Martin Braithwaite.

Begge danskere var på banen i samfulde 90 minutter, men havde ikke afgørende indflydelse på opgøret, der sluttede 1-1 efter to mål scoret i første halvleg.

Valencias Dani Parejo sørgede for kampens første mål på straffespark, men Óscar Rodríguez Arnaiz udlignede et kvarters tid senere for Leganés. Video: Louise Lind

Det var hjemmeholdet, der kom i front, da Dani Parejo omsatte et straffespark. Føringen holdt dog kun i 14 minutter, hvor Oscar udlignede for gæsterne.

Dermed kunne hjemmeholdet ikke bygge videre på en fin optræden i Champions League i tirsdags, hvor man overraskende besejrede Chelsea med 1-0 på Stamford Bridge.

Det ene point betyder, at Valencia stadig er blød mellemvare i La Liga, hvor det er blevet til fem point i fem kampe, mens Martin Braithwaite og Leganes for første gang i sæsonen kunne sætte et point på kontoen. Det fik dog ikke klubben fra Madrid-forstaden til at forlade sidstepladsen i La Liga.