Fodbold

Ét ord fylder i de spanske medier efter nyt Barcelona-nederlag

Det er ikke mange rosende ord, FC Barcelona får med på vejen, efter at de lørdag aften tabte 0-2 til Granada.

Katastrofe.

Så enkelt har flere spanske medier beskrevet FC Barcelonas nederlag til Granada lørdag aften. Den catalanske klub er dermed uden sejr i sæsonens tre første udekampe i ligaen. To af dem er blevet tabt, og i Champions League blev det 0-0 ude mod Borussia Dortmund.

Derfor er det heller ikke ligefrem rosende ord, som storklubben får med på vejen i de spanske medier dagen derpå.

'Katastrofe for en sjælfri klub i Granada'

- Oplevelsen vil gøre ondt, og det var et mandskab uden sjæl. Valverde (Barcelonas cheftræner, red.) vidste ikke, hvordan han skulle reagere, da Granada kom foran i det første minut.

- Alt i alt var kampen en katastrofe, og det er et problem, som Valverde vil have svært ved at finde en løsning på, skriver Mundo Deportivo.

'Total katastrofe af Barcelona'

- Barcelona blev slået med en overraskende lethed. Granada mishandlede et uigenkendeligt hold og understregede, at Barcelona har fået en ubeskrivelig dårlig sæsonstart.

- Barcleona-katastrofen var omvendt proportionel med Diego Martinez’ (Granada-træner, red.) presspil, der overgik Blaugrana-stjernerne over hele banen. Det var kun 16-årige Ansu Fati, der kom ud af opgøret med selvtillid, skriver AS.

'Katastrofe'

- Forsiden af SPORT denne søndag afspejler det dårlige spil, som Barcelona præsterede på Granadas stadion, hvor de tabte med 0-2. Vi bruger et enkelt ord, der opsummerer, hvad der skete: ’Katastrofe’, forklarer SPORT.

Sådan ser forsiden af SPORT ud søndag morgen.

Barcelona var dog vanligt i massiv overvægt af boldbesiddelse, men det blev ikke omsat til ret mange chancer, og så kunne værterne gå til pause med en overraskende føring.

Barcelona-træner Ernesto Valverde havde også fået nok af ineffektiviteten halvvejs. Han flåede Carles Perez og backen Junior Firpo ud, og ind kom Messi og Ansu Fati.

Men heller ikke det hjalp.

'Barca er triste i Granada'

- Barcelona så ud til at vente på, at nummer 10 (Lionel Messi, red.) kom i gang, men heller ikke engang kaptajnen kunne forbedre Barcelona. Granada havde masser af karakter fysisk og spillede skræmmende fodbold, og det var mere end det svage fra Barcelona. Kontrasten var klar, skriver El Pais.

'Barce mister kredit til stærke Granada'

- Det normale ville være at starte denne kronik med at kritisere spillet fra Barcelona, der stadig ikke har vundet på udebane.

- Men vi må erkende, at det er Granada, der slutter kampen som de stærkeste, og det er værd at rose, skriver Fernando Carnerero hos Marca.

De svage indsatser i Primera Division betyder, at holdet kun har samlet syv point efter fem spillerunder.

Omvendt kom Granada med sejren overraskende op på ti point og deler førstepladsen med Sevilla og Atlético Madrid. Sevilla har spillet en kamp færre end de to andre hold.