Fodbold

VAR-dom bliver kaldt en joke - men tidligere topdommer forsvarer den

Son Heung-min blev dømt offside, så Tottenham fik annulleret sin anden scoring.

VAR-kendelsen mod Tottenham var marginal, erkender topdommer, men han forsvarer samtidig systemet.

Da Serge Aurier sparkede bolden ind bag Kasper Schmeichel i Leicesters mål, troede han, at han havde bragt Tottenham foran 2-0 lørdag eftermiddag og dermed godt på vej mod den første sejr i ni udekampe i Premier League.

Men VAR ville det anderledes.

Målet blev annulleret, efter et gennemsyn på video viste, at Heung-Min Son var offside med mindst mulige margin i opspillet til målet.

Så i stedet for 2-0 til Tottenham med godt 20 minutter tilbage af kampen forblev stillingen 1-0, og bare minuttet efter slog Leicester til i den anden ende og udlignede til 1-1.

Det annullerede Tottenham-mål skabte nye frustrationer over VAR-teknologien. Blandt andet hos den tidligere danske landsholdsmålmand Peter Schmeichel og den engelske legende Gary Lineker.

- Selvom det virkede for Leicester, er den måde, som VAR bliver brugt på, noget lort. Det burde gavne spillet, men lige nu suger det livet ud af det, skriver Lineker på Twitter.

- Jeg bliver ALDRIG fan af VAR i den nuværende form. Ikke at give Tottenham det andet mål er en kæmpe joke, skriver Schmeichel og fortsætter:

- VAR blev introduceret for at rette KLARE dommerfejl - ikke for en halv centimeter offside, mener Schmeichel.

Claus Bo Larsen: Mest marginale VAR-kendelse, jeg har set

Men VAR er netop nødt til også at dømme, når der er en halv centimeter offside, mener den tidligere danske topdommer Claus Bo Larsen, der i dag arbejder som coach for de 13 Superliga-dommere og de to bedste kvindedommere i Danmark.

Ellers vil VAR miste sin berettigelse.

- Alle har råbt og skreget på retfærdighed, retfærdighed, retfærdighed, og så kan vi ikke skelne mellem, om spilleren er én centimeter eller 10 meter offside. Hvis der er offside, så er der offside. Hvis VAR-folkene nu ikke havde dømt den, så ville folk have sagt - hvorfor sidder der så nogen i VAR-rummet, siger Claus Bo Larsen til TV 2 SPORT.

- Det er nok den mest marginale VAR-kendelse, jeg har set. Men enten vil man have retfærdighed, eller også vil man ikke have retfærdighed. Det er nødt til at være sort og hvidt. Du kan ikke sige, at for eksempel en halv meter offside er okay - for hvad sker der så, hvis spilleren er offside med 51 centimeter, argumenterer den tidligere topdommer.

Tottenham endte med at tabe kampen til Leicester med 2-1 og ligger nummer fem i Premier League med otte point. Syv point efter Liverpool, der tilmed har spillet én kamp færre. Leicester er på tredjepladsen med 11 point.