Zinedine Zidane under voldsom beskydning

16x9
Zinedine Zidane. Foto: Yoan Valat / Ritzau Scanpix

For første gang er Zinedine Zidane under voldsom beskydning i managerjobbet hos Real Madrid.

For første gang er Zinedine Zidane under voldsom beskydning i managerjobbet hos Real Madrid. Store dele af klubbens fans giver ham skylden for den brogede sæsonstart i La Liga og ikke mindst blamagen mod Paris St. Germain i første kamp i Champions Leagues gruppespil.

Også topfolk i Real Madrid har anonymt kritiseret Zidane, ligesom medierne har skruet bissen på i det spanske. I forvejen ved de fleste, at forholdet til klubbens mægtige præsident, Florentino Perez, er på frysepunktet. Zidane har offentligt været utilfreds med, at han ikke kunne få Paul Pogba i seneste transfervindue. Omvendt peger kritikerne på, at han fik spillere for 300 millioner euro, og at de fire dyreste hver især kun har været med i en kamp fra start.

Men Perez er formentlig afventende med en mulig fyreseddel - selvom de ofte sidder forrest i mappen - for det vil koste Real Madrid 80 millioner euro at bede Zidane forlade den kongelige klub. 600 millioner kroner, altså på den anden side af en halv milliard. Det skriver “Sport”, og Madrid-avisen “Marca” følger op med eventuelle efterfølgere. Om Zidane bliver fortid i den klub, han har skaffet tre Champions League-titler på stribe, bliver forstærket søndag aften, hvis Real Madrid taber til Sevilla i Andalusien (TV 2 Sport søndag kl. 21.00).

Zinedine Zidane var manager i Real Madrid i første omgang fra 2016-18. Tre sæsoner, der gav et La Liga-mesterskab, tre Champions League-triumfer, UEFA’s Super Cup og VM for klubhold to gange. Så sagde han selv op efter den sidste sejr i Champions League med visheden om, at havde han tabt finalen til Liverpool, havde Perez fyret ham. Måske var han i fare alligevel, for madrilenernes magtmand tøver ikke, selv efter triumfer.

Fabio Capello var cheftræner på Bernabeu i 1996-97 og igen i 2006-07 sæsonen - og begge gange vandt han mesterskabet, begge gange blev han fyret.

Medierne spekulerer vildt nu om, hvem der skal afløse Zidane. Ikke noget med hvis, men når... De mener, at præsident Perez’ favorit er José Mourinho, andre navne i spil er den tidligere Real-spiller Xabi Alonso, der har trænet klubbens U-14 hold og en anden eks-storspiller Raul, der lige nu har ansvaret for Reals B-hold (reserverne) Castilla.

Sportsavisen “AS” har lavet en afstemning, hvor 72.652 har deltaget. De spurgte, hvem der har ansvaret for Real Madrids øjeblikkelige situation - Zidane eller spillerne. 57% peger på Zidane.

De spanske medier er enige om, at nederlag til Real Madrid mod Sevilla og en ny fiasko mod Club Brügge i næste Champions League-kamp vil blive et farvel til den mest succesrige Real-træner i nyere tid.