Fodbold

Hareide er tilbage efter halvanden måneds fravær

Landstræner Åge Hareide er tilbage i trænersædet, når Danmark møder Schweiz og Luxembourg i oktober.

Når det danske landshold den 12. oktober igen står i Parken og synger nationalsang forud for en landskamp, vil der igen stå en nordmand på sidelinjen og synge med på ’Der er et yndigt land’.

Landstræner Åge Hareide er nemlig kommet sig over den infektion i knæet, som forhindrede ham i at rejse med sit hold til de seneste to landskampe mod Gibraltar og Georgien.

- Jeg havde det skidt undervejs. Specielt når der kom to landskampe oven i det hele. Så det var hårdt. Men nu er det lagt bag mig, og nu ser vi fremad, siger den danske landstræner i et interview på DBU's twitter.

Nu er Hareide, der har været landstræner for Danmark siden 2016, tilbage, og det er han glad for.

- På en skala fra 0 til 10 er jeg 10 i glæde over at komme tilbage. For fodbold har været mit liv, og pludselig bliver det taget fra mig.

- Jeg har det fint nu. Jeg har fået fantastisk forplejning i løbet af den sidste halvanden måned. Professionel hjælp og dygtige folk omkring mig, så det sætter jeg stor pris på, siger han.

Vigtig landskamp venter

Det er en særdeles vigtig landskamp, Hareide vender tilbage til. Modstanderen i Parken den 12. oktober er Schweiz, som er nummer tre i EM-kvalifikationsgruppen med otte point.

- Vi (assistenttræner Jon Dahl Tomasson og Hareide, red.) har siddet hele dagen og talt om Schweiz, og hvem vi skal bruge. Så det har været helt fantastisk, siger Hareide.

Danmark indtager lige nu andenpladsen med ni point, mens Irland har 11. Både Irland og Danmark har dog spillet en kamp mere end schweizerne. Gruppens to bedst placerede hold efter otte kampe kommer med til EM i 2020.

Danmarks resterende program i EM-kvalifikationen

  • Danmark – Schweiz (12. oktober)
  • Danmark – Gibraltar (15. november)
  • Irland – Danmark (18. november)

Jon Dahl Tomasson var fungerende landstræner i de to EM-kvalifikationskampe i september, som endte med en 6-0-sejr i Gibraltar og 0-0 i Georgien.