Fodbold

VAR-mål sikrer Arsenal point mod Manchester United

Manchester United førte 1-0 på et drømmemål, men Arsenal svarede igen i anden halvleg.

Arsenal er stadig i top-4, mens Manchester United er placeret midt i tabellen efter mandagens Premier League-brag på Old Trafford.

United bragte sig ellers i front kort før pausen på et drømmemål af Scott McTominay, men en scoring af måltyven Pierre-Emerick Aubameyang sørgede for 1-1.

Udligningen blev først en realitet, efter at videosystemet VAR havde bekræftet, at Aubameyang ikke var offside.

Resultatet efterlader Arsenal på fjerdepladsen med 12 point, mens United har ni point på tiendepladsen.

Ole Gunnar Solskjærs mandskab havde hentet størstedelen af sine point på hjemmebane i denne sæson, og det så da også godt ud, da holdet kom foran på McTominays missil kort inden pausen.

Den skotske midtbanespiller hamrede til kuglen fra sin position lidt uden for feltet, og Arsenal-målmand Bernd Leno var ikke i nærheden af at redde den.

Målet var det eneste i en første halvleg, der ikke var nogen stor spillemæssig oplevelse.

Ifølge BBC havde Arsenal ikke vundet en ligakamp ude mod Manchester United efter at have lukket et mål ind siden 1977.

Det skete heller ikke mandag aften, men det var tæt på, som anden halvleg udviklede sig.

58 minutter var spillet, da Bukayo Saka opsnappede en fejlaflevering fra Uniteds Axel Tuanzebe og sendte Aubameyang alene mod mål.

Angriberen vippede den elegant i kassen, men måtte til sin store skuffelse se linjedommeren stå med flaget i vejret som tegn på, at han var offside.

Skuffelsen blev vendt til euforisk jubel, da kampens hoveddommer, Kevin Friend, kunne meddele Aubameyang og resten af stadion, at angriberen ikke var i nærheden af at være offside.

Kort efter kunne Saka selv være kommet på tavlen, men han lossede bolden over mål på en stor målchance.

I de døende minutter var United-angriberen Marcus Rashford tæt på at blive matchvinder på et frispark, men Leno tog revanche og reddede det ene point.