Fodbold

Liverpool får stor bøde for brug af ulovlig spiller

Jürgen Klopp og Pedro Chirivella efter kampen mod MK Dons, hvor spanieren reelt set ikke måtte spille. Ben Stansall / Ritzau Scanpix

Liverpool har fået en bøde på lige godt 1,7 millioner danske kroner, efter de brugte en ulovlig spiller i tredje runde af Carabao Cuppen.

Liverpool var i søgelyset hos arrangørerne af den engelske pokalturnering EFL Cup, English Football League (EFL). Det kom frem torsdag.

De forsvarende Champions League-vindere fra England skiftede nemlig spanske Pedro Chirivella ind til den sidste halve time, da de i sidste uge spillede sig videre i den engelske pokalturnering med en 2-0-sejr over MK Dons.

Det måtte de ikke, da den 22-årige spanier ikke havde international godkendelse til at spille kampen.

Den spanske midtbanespiller manglede at få færdiggjort noget papirarbejde fra FA, efter han var udlejet til den spanske klub Extremadura sidste sæson. Det skriver BBC.

- Klubbens overtrædelse var delvis på grund af de udfordringer, den mødte med at sikre den rigtige internationale godkendelse, og dens efterfølgende evne til at inkludere spilleren på holdkortet trods den manglende godkendelse, skriver EFL i en pressemeddelelse ifølge BBC.

- Som et resultat af det konkluderede bestyrelsen, at den mest passende sanktion var en økonomisk straf.

EFL sagde, at det "ikke var passende" at udelukke Liverpool fra turneringen på grund af "formildende faktorer".

Liverpool undgår derfor at blive udelukket fra turneringen, hvor de møder Arsenal i fjerde runde, mens halvdelen af bøden bliver udskudt til efter næste sæson.

Liverpool skal dog betale anden halvdel af bøden, hvis de bruger en ulovlig spiller i turneringen inden afslutningen på næste sæson.

Liverpools kamp mod Arsenal spilles 29. oktober.