Fodbold

'Ramt' Eriksen ser frem til tiltrængt afbræk med landsholdet

Der har været langt til smil hos Christian Eriksen hos klubholdet Tottenham den seneste tid grundet resultaterne. Nu glæder han sig til et afbræk med landsholdet. Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Christian Eriksen har været inde og ude af startopstillingen i Tottenham, hvor det kniber med resultaterne.

Christian Eriksen var i høj kurs i sommerens transfervindue, hvor den danske landsholdsspiller angiveligt var på ønskelisten i storklubber som Real Madrid, Atlético Madrid og Juventus.

Den store interesse endte som bekendt aldrig ud i et skifte. Christian Eriksen er stadig Tottenham-spiller.

Her har han i flere år været en af de første spillere på holdkortet hos manager Mauricio Pochettino, men efter sommerens mange spekulationer om et skifte, og en kontrakt der udløber næste sommer, har Christian Eriksen pludselig været henvist til en bænkplads flere gange i denne sæson.

- Du skal spørge træneren om, hvorfor det er sådan. Jeg prøver at gøre mit bedste, det gør vi alle. Der er en masse i klubben, der gerne vil spille, og det er træneren, der sætter holdet, fortæller Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

Spillet fra den danske midtbanemand har indtil videre i denne sæson heller ikke været oppe på de høje nagler, som Eriksen ellers har været garant for i løbet af sine seks år i den engelske klub.

Han er dog ikke den eneste Tottenham-spiller, der har været under niveau. Generelt har klubben skuffet og ligger bare nummer ni i Premier League. I weekenden tabte 'Spurs' skuffende med 3-0 til Brighton, og i tirsdags blev Christian Eriksen og holdkammeraterne ydmyget i Champions League med et nederlag på hele 7-2 til Bayern München på hjemmebane.

- Jeg ville ønske, jeg havde forklaringen på, hvorfor det ikke går, som det skal. Vi skal have vundet nogle kampe. Vi er jo ikke blevet dårlige fodboldspillere lige pludselig. Det handler bare om at få det vendt, lyder det fra den danske stjerne.

Eriksen og holdkammeraterne i Tottenham er inde i en svær periode.

Landsholdet er et tiltrængt afbræk

Mandag mødte Christian Eriksen så ind i landsholdslejren forud for den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Schweiz på lørdag i Parken.

Formnedgangen og den dårlige periode for Tottenham er den 27-årige kreatør dog sikker på ikke kommer til at gå ud over spillet i rødt og hvidt, selvom han gerne indrømmer, at det ikke er den sjoveste tid i karrieren.

- Jeg møder ind i landsholdslejren som en Christian Eriksen, der blevet ramt af nogle nederlag. Det har været nogle hårde uger for klubben. Vi har ikke fået de resultater, vi gerne ville.

- Selvfølgelig er man påvirket af, at det ikke lige kører, men landsholdet fungerer som et lille afbræk. Nu handler det om landsholdet og om at komme med til EM.

Den danske landstræner Åge Hareide er heller ikke videre nervøs for Christian Eriksens seneste præstationer.

Nordmanden finder trøst i, at den danske kreatør stort set altid har præsteret på sit bedste for landsholdet, i de tre og et halvt år han har stået med ansvaret.

- Det kører ikke for Tottenham, derfor er det også svært for Eriksen at levere på topniveau. Det er klart, at når holdet er i modgang, så er det også svært for Christian, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

- Jeg håber, han kan smide Tottenham bag sig og fokusere på landsholdet i disse uger. Det plejer heldigvis ikke at være et problem. Vi har stor tillid til ham.

(arkiv) Landstræner Åge Hareide og Christian Eriksen under en træning ved VM i Rusland.

Vil stadig ikke snakke fremtid

Tilliden har også altid været stor i Tottenham, hvor de aldrig har lagt skjul på, at de gerne så Christian Eriksens kontrakt blive forlænget.

Efter sommerens udmelding fra Christian Eriksen om, at han 'gerne ville prøvet noget nyt', har der dog været meget stille om en kontraktforlængelse.

- Jeg har det rigtig fint med stadig at være Tottenham-spiller. Selvfølgelig kunne det være sjovere, men det er grundet resultaterne, lød det fra Christian Eriksen, der ellers ikke har nogen kommentarer om sin fremtid.

- Jeg har fuldt fokus på landsholdet, og det handler om, at vi skal skabe resultater, så vi kan komme til EM. Det drømmer jeg om.

EM-deltagelsen kan komme et stort skridt tættere på for Christian Eriksen og resten af landsholdet på lørdag, når Schweiz gæster Parken. Den kamp starter klokken 18.