Fodbold

UEFA åbner sag mod FCK

Et udsnit af et af de bannere, som FCK-fans fremviste. 10600 Andreas Hillergren/tt / Ritzau Scanpix

UEFA har åbnet en sag mod FC København efter torsdagens Europa League-kamp i Malmø.

FC København kan forvente en uønsket hilsen fra Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), efter at nogle af klubbens tilhængere blandt andet affyrede fyrværkeri under Europa League-kampen mod Malmö FF i torsdags.

UEFA oplyser på sin hjemmeside, at der er åbnet en sag mod den danske mesterklub, som anklages for to lovovertrædelser: Afbrænding af fyrværkeri og et "ulovligt banner".

FCK-fans med romerlys under Europa League-kampen mod Malmö FF.

FCK fremviste to bannere

Fodboldforbundet uddyber ikke, hvilket banner der er tale om, men ifølge Tipsbladet henvises der til en specifik paragraf i regelsættet, der handler om:

Brugen af gestikulation, ord, objekter eller andre midler til at fremføre en provokerende besked, som ikke egner sig til et sportsarrangement; særligt provokerende beskeder, som er af politisk, ideologisk, religiøs eller fornærmende karakter.

Tipsbladet skriver, at FCK fremviste to bannere. Et med påskriften 'Malmø-paradokset: Fra 1910 men for altid lillebror' og et med teksten 'Malmøs skrig vil lyde - fra Københavns sorte gryde' - hvor sidstnævnte blev ledsaget af en smølf, der blev kogt i en sort gryde.

Et udsnit af et af de omtalte bannere.

Malmö FF også i søgelyset

Sagen skal behandles i UEFAs Kontrol-, etik- og disciplinærkomité 21. november.

Også hjemmeholdet Malmö FF er kommet i UEFAs søgelys.

Den skånske klub er ligesom FCK anklaget for affyring af fyrværkeri, ligesom Malmö-tilhængere skulle have kastet med genstande og blokeret trappeopgange.

Kampen på banen foregik i anden spillerunde af Europa League og sluttede 1-1. De to klubber kan se frem til et gensyn, når Malmö gæster den danske hovedstad 12. december.