Fodbold

Brandvarme angribere sætter Hareide i dilemma

Landstræner Åge Hareide har endnu ikke lagt sig fast på, hvem der skal starte i angrebet mod Schweiz. Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Der er hård kamp om pladsen som spidsangriber på det danske landshold.

Kasper Dolberg, Christian Gytkjær og Andreas Cornelius er de tre centrale angribere i den danske trup til den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Schweiz på lørdag i Parken.

Fælles for dem alle er, at de er ankommet brandvarme til landsholdslejren med mål i støvlerne for deres klubhold. Og det sætter den danske landstræner Åge Hareide i et sundt dilemma i forhold til, hvem der skal have én af de 11 pladser i startopstillingen.

- Det er jo positivt. Angribere lever af selvtillid og af at lave mål, og det har flere af dem heldigvis gjort. Det er meget positivt for holdet, fortæller nordmanden til TV 2 SPORT.

Kasper Dolberg har scoret to mål i fem kampe for Nice. Andreas Cornelius scorede i sin første start for Parma. Sidst, men bestemt ikke mindst, har Christian Gytkjær banket 8 mål ind i 10 kampe for Lech Poznan, hvor han nu også er den mest scorende udlænding i klubbens historie.

- Der er en sund konkurrence om pladserne, og så må vi se i løbet af ugen, hvem der er bedst egnet til at spille kampen mod Schweiz. Det er forskellige typer, og de kan bruges på forskellige tidspunkter i kampen.

Netop positionen som den centrale angriber har været en af de store udfordringer for det danske landshold i denne EM-kvalifikation. Ingen har for alvor grebet chancen, når de har fået den og vist, hvorfor de skal være førstevalget.

Førstevalget til kampen mod Schweiz har Åge Hareide heller ikke lagt sig fast på endnu. Han understreger dog, at alle tre angribere har muligheden for at spille sig i startopstillingen i løbet af træningerne i denne uge.

- Det kan de absolut, men vi må også se på, hvordan de fungerer med de andre spillere, der skal spille.

Angriberne vil gøre det sværere for landstræneren

Også hos angriberne har de lagt mærke til, at der er kommet godt med mål fra spillere med dansk pas på de europæiske fodboldbaner i den seneste tid.

- Jeg synes, vores situation med angribere på landsholdet er rigtig fin. Dolberg er kommet godt i gang i Nice, Gytkjær scorer mål og jeg er også selv kommet godt i gang. Så det ser udmærket ud lige nu, fortæller Andreas Cornelius til TV 2 SPORT og får opbakning fra Christian Gytkjær.

- Det er vældig positivt. Det lover godt. Der er hård konkurrence, men det skal der være, når de bedste spillere i landet er samlet, siger den 29-årige angriber.

Den benhårde konkurrence kommer til at fortsætte hele vejen frem til, at Åge Hareide har fundet sin foretrukne angriber til Schweiz-kampen. Det garanterer både Andreas Cornelius og Christian Gytkjær.

- Det er op til Åge og Jon at finde ud af, hvad vi skal bruge mod Schweiz. Jeg er i hvert fald klar på det hele, forklarer Parma-angriberen.

- Jeg vil gøre det så svært som muligt for Åge og Jon. Det bliver en fantastisk kulisse. Alle glæder sig, og det er det eneste, der bliver talt om i øjeblikket. Alle tror på, at vi kan gøre det godt og baske de schweizere, udtaler Christian Gytkjær.

Danmark og Schweiz spiller lørdag klokken 18.