Fodbold

England går imod UEFA's regler - klar til at forlade banen

Tammy Abraham og holdkammeraterne er klar til at forlade banen mod Tjekkiet og Bulgarien, hvis de oplever racistiske tilråb. Hannah Mckay / Ritzau Scanpix

Det engelske landshold er klar til at forbigå UEFA's regler ved racistiske tilråb i de kommende EM-kvalkampe og forlade banen.

Det engelske landshold er klar til at forlade banen i de kommende EM-kvalifikationskampe, hvis nogle af spillerne hos Three Lions bliver udsat for racistiske tilråb.

Det fortæller angriberen Tammy Abraham til engelske medier forud for kampene mod Tjekkiet i Prag og Bulgarien i Sofia.

Og de engelske spillere mener det. Ifølge Chelsea-angriberen er spillerne klar til at forlade banen prompte i modstrid med den protokol, det europæiske fodboldforbund UEFA har for den slags hændelser.

- Harry Kane har sagt, at hvis det sker, og vi ikke er tilfredse, så snakker vi med den involverede spiller, og hvis han ikke er tilfreds, så forlader vi banen sammen, siger Abraham til Sky Sports.

Alle for én

I UEFA-regi er det tanken, at det ramte hold skal kontakte dommeren, som så skal bede om, at stadionspeakeren italesætter problemet. Hjælper det ikke, skal dommeren sende holdene af banen.

Men den tre-trins-raket er den engelske anfører Harry Kane og resten af det engelske hold klar til at se stort på.

- Vi har snakket om det. Harry Kane spurgte om, hvorvidt vi i stedet for at gå igennem de tre trin - uanset hvad stillingen er - skulle beslutte som hold, om vi vil forlade banen, forklarer Tammy Abraham.

- Det er en holdsag. Det handler ikke om en enkeltperson, vi er et hold. Hvis det sker for en af os, så sker det for alle.

Loggede af sociale medier

Det handler i Tammy Abrahams øjne om at sende et klart signal i tilfælde af racisme. Og ikke komme med advarsler, før man forlader banen, som UEFA har lagt op til.

- For mig personligt er det kontant afregning, for ellers har folk undskyldninger. En gang, to, tre gange - det giver tåbelige folk mulighed for undskyldninger, siger han.

Chelsea-angriberen har selv mødt racismen, efter at han i Super Cup-finalen mod Liverpool tidligere på sæsonen brændte et afgørende spark i straffesparkskonkurrencen.

- Jeg synes, jeg klarede det på den bedst mulige måde. Jeg loggede ikke på Twitter og sociale medier. Jeg brugte tiden med mine holdkammerater og familie, siger Tammy Abraham.

Netop Bulgarien har haft problemer med racistiske tilråb i opgør mod Kosovo og Tjekkiet. Det betyder, at der vil være færre tilskuere til stede på Vasil Levski-stadionet til kampen mod englænderne.

Tammy Abraham har endnu ikke spillet andet end testkampe for England. Nu får han chancen i kvalifikationskampene. Får angriberen spilletid, vil han være låst for det engelske landshold. Chelsea-topscoreren med de afrikanske rødder har også muligheden for at spille for Nigeria, men den mulighed vil forsvinde, hvis der er spilletid mod Tjekkiet eller Bulgarien.