Fodbold

Højbjerg kæmpede sig til Bayern-kampe for at betale sin fars kræftbehandling

Pierre-Emile Højbjerg var 18 år gammel, da hans far ringede og fortalte om sin kræftsygdom. Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg fortæller åbent om den hårde periode med farens kræftsygdom og død.

Pierre-Emile Højbjerg var lige blevet 18 år, var fremme i skoene og med masser af mod på livet.

Men så kom en opringning af den slags, der sætter alt i stå, hvorefter det hele synker i grus.

- Det hele ramler. Du er sur, men du er også ked af det. Og så bliver du også utroligt bange, for lige pludselig kommer det: Liv og død, fortæller den i dag 24-årige landsholdsspiller til fodboldmagasinet 'Sat Af'.

Det var et opkald fra hans far, der fik det hele til at falde sammen for den unge spiller, der dengang kæmpede for at slå igennem i den tyske storklub Bayern München.

Her fortalte faderen, at han var syg og havde kræft.

Kampe skulle betale regninger

Heldigvis for den unge spiller var Bayern München hurtige til at tilbyde hjælp og stille medicinsk vejledning til rådighed.

Det betød, at hans far begyndte at komme til den sydtyske by for at modtage behandling, men det var hårdt at stå med for den unge midtbanespiller.

Det blev afgørende for Pierre-Emile Højbjerg at kæmpe sig på holdet i Bayern, for det var ikke billigt at få betalt regningerne for farens behandlinger.

- Det, som kunne redde mig, var, hvis jeg fik optrædener for førsteholdet. Så jeg kæmpede en utrolig kamp for at komme tilbage fra min skade, for at jeg kunne få de bonusser. Jeg ville få en ret stor bonus bare for at få én kamp, fortæller Southampton-spilleren.

- Jeg kæmpede som en fuldstændig vanvittig, og min far kæmpede også fuldstændig vanvittigt, og det var sådan en periode for mig, hvor jeg lige pludselig kunne vise: Far, jeg kan godt tage mig af dig, siger han.

"Livet er fantastisk"

Derfor var det en enorm lettelse, at midtbanespilleren fik fire kampe på førsteholdet. Det var et bevis på egne evner og noget ud over fodbolden.

Desværre tabte Pierre-Emile Højbjergs far kampen til kræften. Og først da den danske landsholdsspiller blev far til datteren Rosa, kunne han igen nyde livet og komme af med den knugende fornemmelse i maven.

- Så kunne jeg smile igen, og jeg kunne nyde det igen. Det var første gang efter min fars død, jeg sagde til mig selv: "Fuck, livet er faktisk fantastisk".