Fodbold

Wenger har afvist flere Premier League-klubber

Arsenal-manager Arsene Wenger takker af efter 22 år i London-klubben Matthew Childs / Ritzau Scanpix

Der har været flere Premier League-klubber, der har haft bud efter Arsene Wenger, men tilhørsforholdet til Arsenal har fået ham til at takke nej

Selvom han fylder 70 år i næste måned, er det ikke alderen, der gør, at den franske manager Arsene Wenger har stået uden job siden han forlod Arsenal for et års tid siden.

I stedet for er det Wengers forhold til netop The Gunners, der har været hindringen i jobjagten.

- Jeg er først og fremmest en Arsenal-fan, og derefter er jeg en professionel. Jeg kan ikke stoppe med arbejde, fortæller Arsene Wenger til Sky Sports.

Og der har da også været bud efter franskmanden, der var i Arsenal gennem 22 sæsoner, hvor han var manden bag tre Premier League-titler. Men han har takket nej, da det var engelske klubber, der var ude med snøren.

- Jeg besluttede mig for at udelukke Premier League, fordi jeg er for forbundet med Arsenal. Jeg havde ellers muligheder for at arbejde i England, men har valgt at takke nej, fortæller franskmanden.

- Jeg vil ikke fortælle hvilke klubber, for der er folk der stadig er i spidsen for dem, og det vil være unfair for dem.

På nippet til de syv årtier vil Arsene Wenger snart finde ud af, hvad hans næste job skal være. Franskmanden leger nemlig med tanken om, at droppe trænergerningen og i stedet satse på en toppost hos FIFA.

- Det handler om en chefstilling inden for udvikling af verdensfodbolden. Den beslutning tager jeg snart. De søger efter folk, der har stor viden og erfaring, og som har lært en masse.

Udover de tre mesterskaber blev det også til syv FA Cup-triumfer i Arsenal-tiden. Ligesom Arsene Wenger tre gange blev kåret som årets manager i Premier League.