Fodbold

Arsenal-spiller griner af afstemning: Jeg er ikke den næstdårligste i verden

Shkodran Mustafi tiljubler sin holdkammerat Gabriel Martinelli efter en scoring mod Standard Liege i Europa League. Andy Rain / Ritzau Scanpix

Fans har i en afstemning hos mediet Marca kåret Shkodran Mustafi til den næstdårligste forsvarsspiller i verden. Dette er han dog ikke selv enig i.

27-årige Shkodran Mustafi har haft nogle hårde 12 måneder i Arsenal, hvor han har fået meget kritik af fans og eksperter.

Det hele er ikke blevet bedre af, at han i en afstemning hos det spanske medie Marca er blevet kåret som den næstdårligste forsvarsspiller i verden - kun overgået af Manchester Uniteds Phil Jones.

Over 146.000 stemmer er givet i den kategori, hvor Mustafi har fået 35 procent af dem. Jones har fået 47 procent, mens den tidligere Arsenal-spiller Stephan Lichtsteiner har fået 18 procent af stemmerne.

I et interview med tyske Der Spiegel griner Mustafi af resultatet af afstemningen.

Er du den næstdårligste forsvarsspiller i verden?

- Nej, det tror jeg ikke.

Han erkender dog, at han på det seneste har haft det utroligt svært i det engelske.

- I de første to år efter mit skifte til Arsenal i 2016 gik tingene meget godt for mig. Men efter jul i 2018 skete der et knæk. Jeg lavede nogle få fejl, og de lavede et rod, jeg aldrig før havde oplevet.

Kritikken var ikke rationel

Der er især én kamp, der har præget Shkodran Mustafi ekstra meget.

Det var 5-1-nederlaget til Liverpool i december 2018. Mustafi kom på banen, selvom han ikke var klar til at spille efter en skade.

- Jeg havde ikke spillet i tre uger på grund af skaden, og jeg spillede kampen uden en træning sammen med holdet, da de havde brug for mig.

- Ved pausen stod der 4-1, og jeg lavede et par dårlig situationer og blev skadet igen. Efterfølgende fik jeg en masse hård kritik. Men kritikken blev større og var ikke rationel. Jeg er blevet et mål. Der var endda folk, der bebrejdede mig for et nederlag i en kamp, jeg ikke spillede.

Mustafi har ikke fået minutter i Premier League i denne sæson. Han har dog spillet 90 minutter i to kampe i Europa League samt én kamp i EFL Cuppen.

Tyskeren kom til Arsenal fra Valencia i en handel, der kostede London-klubben 41 millioner euro - godt 300 millioner danske kroner.