Fodbold

Holland afværger fadæse mod Nordirland med overtidsmål

Nordirland var foran med 1-0 i Rotterdam, men værterne vandt duellen 3-1 på to mål i overtiden.

Det hollandske fodboldlandshold higer efter at kvalificere sig til næste års EM efter to missede slutrunder i træk.

Det var derfor ikke en del af landstræner Ronald Koemans plan, at Holland torsdag aften skulle kæmpe hårdt for at slå Nordirland med 3-1 på hjemmebane.

Først i overtiden lykkedes det med to scoringer fra Luuk de Jong og Memphis Depay at sikre værterne sejren i Rotterdam.

Sejren betyder, at hollænderne rykker op på førstepladsen i en tæt gruppe C på en bedre målscore end Nordirland og Tyskland. Gruppens tre tophold har 12 point.

De nordirske gæster straffede et særdeles ineffektivt modstanderhold et kvarter før tid, da Hull-angriberen Josh Magennis headede Nordirland foran efter oplæg fra Stuart Dallas.

Både Matthijs de Ligt og Daley Blind havde mulighed for at afværge situationen, men de fejlede begge.

Føringen fik dog kun lov til at holde fem minutter, inden Memphis Depay gjorde det til 1-1. En skarp tværpasning nåede ind til angriberen, der prikkede den i mål.

I slutfasen sørgede værterne for, at tilskuerne kunne gå hjem med et stort smil på. Først scorede Luuk de Jong et lidt finurligt mål fra baglinjen til 2-1, inden Memphis Depay kort efter cementerede sejren.

Holland, Nordirland og Tyskland har alle 12 point. Nordirerne har dog spillet en kamp mere end de to konkurrenter i kampen om gruppens to direkte EM-pladser.

Holland kvalificerede sig ikke til den seneste EM-slutrunde i Frankrig i 2016, og holdet var heller ikke med ved VM i Rusland to år senere.

I gruppe G sendte Robert Lewandowski Polen snublende nær EM med et hattrick i en udesejr på 3-0 over Letland.

Polakkerne topper gruppe med 16 point foran Østrig med 13. Slovenien og Nordmakedonien følger med hver 11 point. Alle hold i gruppe G mangler at spille tre kampe.

I gruppe E ser det lovende ud for Kroatien efter en hjemmesejr på 3-0 over Ungarn. Kroaterne fører an med 13 point foran Slovakiet og Ungarn med henholdsvis 10 og 9 point.