Fodbold

Skuffet svensk landstræner føler sig såret efter Zlatan-angreb

Janne Andersson er ikke tilfreds med Zlatan Ibrahimovic' udtalelser. Scanpix Danmark

Janne Andersson føler sig såret, efter Zlatan Ibrahimovic' udtalelser om, at han har set bort fra spillere med anden etnicitet end svensk.

Zlatan Ibrahimovic har altid været god for at trække overskrifter i medierne.

Sådan har det også været i denne uge, hvor den 38-årige svensker på ny har prydet forsiderne og hjemmesiderne i særligt de svenske medier.

- Den svenske landstræner ødelægger det, jeg har brugt 20 år på at bygge op, lød den opsigtsvækkende kritik fra Zlatan Ibrahimovic af landstræner Janne Andersson til den svenske avis Expressen i denne uge.

Ifølge den måske bedste svenske fodboldspiller gennem tiderne har Janne Andersson været for dårlig til at bruge spillere med anden etnisk baggrund end svensk, siden 2016 hvor Zlatan Ibrahimovic selv trak sig tilbage fra landsholdet.

- Første samling. Hvad skete der? Hvor mange med en anden baggrund var inkluderet? Ingen, udtalte Ibrahimovic blandt andet.

En kritik, der har såret den 57-årige svenske landstræner.

- De udtalelser gjorde mig ked af det og skuffet, særligt når det kommer fra en tidligere landsholdsspiller og på et ikke korrekt grundlag, fortæller Janne Andersson forud for Sveriges EM-kvalifikations kamp mod Malta lørdag.

Modsat Zlatan Ibrahimovic' overbevisning, så inkluderede Janne Anderssons første landsholdstrup faktisk to spillere med anden etnisk baggrund end svensk. Både Jimmy Durmaz og Emir Kujovic var blandt de 23 udtagene spillere.

- Det sårer mig lidt, fordi jeg som person og leder er meget klar omkring, hvad jeg står for. Det er meget klart for mig, hvordan man skal behandle andre mennesker, og her indgår sådanne ting ikke i nogen form for vurdering, forklarer Janne Andersson ifølge Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic er ikke tilfreds med den svenske landstræner.

Landsholdsspillere tager afstand til Zlatan

Tidligere på ugen stod flere af Anderssons udvalgte landsholdsspillere dog frem med støtte til deres landstræner.

Mainz-angriberen Robin Quaison, der selv er af anden etnisk herkomst, stillede sig undrende over Ibrahimovic' udtalelse.

- Vi har spillere med indvandrerbaggrund her. Jeg tror ikke, at Janne er racist, og eftersom jeg ikke tror, han er racist, skal han heller ikke lade sig påvirke af det.

- Jeg har indvandrerbaggrund, og jeg er her, udtalte Robin Quaison ifølge NTB.

Heller ikke Sebastian Larsson forstod Ibrahimovic' angreb.

- Alle har ret til have deres mening, men spørger du spillerne her, nye som gamle, tror jeg, at de trives i dette miljø og synes, at det er en gruppe, man føler sig velkommen i, siger Sebastian Larsson.