Profiler jubler over sejr: Det her var skridtet, der sender os til EM

De danske landsholdsspillere mener selv, at chancen for at kvalificere sig til EM er rigtig god efter sejren over Schweiz.

Det danske herrelandshold kan selv afgøre, om sæsonen bliver forlænget med en EM-slutrunde til sommer efter en hjemmesejr på 1-0 over Schweiz i EM-kvalifikationen lørdag aften.

Med sejren indtager Danmark nemlig en delt førsteplads med Irland i gruppe D, og lykkedes det at gøre arbejdet færdigt, kan de danske spillere tilmed se frem til at spille to af sommerens slutrundekampe hjemme i Parken.

Og sådan kommer det også til at gå ifølge landsholdets anfører, Simon Kjær.

- Vi ligger rigtig godt til. Vi skal til EM, og vi skal have en fest næste sommer i Danmark.

- Jeg er sikker på, at alle herinde i aften også kommer til at huske den her kamp og den fest, der har været herinde. Og alle kommer til at huske den her kamp som skridtet, der gør, at vi kommer til EM, siger Kjær.

En vigtig, vigtig sejr

I de sidste to kvalifikationskampe i november venter Gibraltar inden en potentiel gruppefinale mod Irland.

Sådan ser resten af kampene ud i Danmarks EM-gruppe

15/10-19:

  • 20.45: Schweiz - Irland

15/11-19:

  • 20.45: Danmark - Gibraltar
  • 20.45: Schweiz - Georgien

18/11-19:

  • 20.45: Irland - Danmark
  • 20.45: Gibraltar - Schweiz

Samtidig har Irland og Schweiz - som er Danmark konkurrenter til de to pladser, der sikrer avancement - stadig et internt møde til gode, hvorfor mindst et af holdene fortsat er sikre på at smide point.

- Vi er i en situation, hvor Irland og Schweiz ikke begge kan få maksimumpoint, og vi er bedre indbyrdes end Schweiz. Vi har Gibraltar på hjemmebane, så vi står i en super situation for at kvalificere os til EM, siger Yussuf Poulsen, der bakkes op af Thomas Delaney.

- Det her var en vigtig, vigtig sejr. Efter endnu en svær start på et kvalifikationsgruppespil er vi godt med, og ikke nok med, at vi selv kan afgøre det, så ligger vi også i en god position.

Selvom Danmark har en væsentligt bedre målscore end Irland, står irerne fortsat som gruppens tophold, fordi UEFA rangerer indbyrdes udebanemål højere end samlet målscore.

Da det første møde endte 1-1 i Parken, er Irland bedst indbyrdes. Dette gælder også, selvom Danmark endnu ikke har mødt Irland på udebane.