Fodbold

Ronaldo kan få stadion opkaldt efter sig

Cristiano Ronaldos første professionelle klub, Sporting, overvejer at opkalde klubbens stadion efter portugiseren.

Han har allerede fået en lufthavn, flere skønhedsprodukter, en serie af undertøj og en hel galakse opkaldt efter sig.

Men i fremtiden kommer Cristiano Ronaldo måske også til at lægge navn til et fodboldstadion.

Portugiserens første klub på seniorniveau, Sporting, overvejer nemlig at opkalde sit stadion efter Ronaldo, der nåede at spille 30 kampe for klubben.

- Det er en ide, vi ikke vil udelukke, og noget, vi ville være rigtig stolte af, siger Sportings præsident, Federico Varandas, til Tuttosport.

- Cristiano er, og vil altid være, et af de største symboler i vores klubs historie. Vi er stolte af at blive nævnt sammen med Cristiano Ronaldo, og at navnet på verdens bedste fodboldspiller går hånd i hånd med Sporting.

Cristiano Ronaldo debuterede for Sporting i 2002, men allerede i 2003 blev han købt af Manchester United.

Verdensstjernen kom dog allerede til klubben som ungdomsspiller i 1997, og Ronaldos navn florerer også stadig blandt morgendagens profiler i den portugisiske hovedstadsklub.

- I forhold til vores unge spillere prøver vi fortsat at bruge ham som eksempel på vores akademiet, og også på vores sportscenter, hvor de helt unge børn træner hver dag, fortæller Varandas.

Siden opførelsen i 1956 har stadionet, der har plads til 50.000 tilskuere, været opkaldt efter klubbens grundlægger, José Alvalade.

Foruden at være en stor spiller i Sporting Lisabons historie er Ronaldo også historiens mest scorende på det portugisiske landshold med 94 mål, mens han også var vundet titlen som verdens bedste fodboldspiller fem gange.

Efter seks sæsoner i Manchester United skiftede den efterhånden 34-årige fodboldspiller til Real Madrid. Her nåede han ni sæsoner inden turen gik videre til Juventus sidste sommer.