Fodbold

Bulgarsk fodboldpræsident går af efter skandalekamp

Sportsminister Krassen Kralev opfordrede Borislav Mihailov til at gå af på direkte ordre fra landets premierminister, Boyko Borissov.

Præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, har valgt at gå af som en konsekvens af mandagens skandalekamp mod England, som blev afbrudt på grund af racisme.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- I dag præsenterede præsidenten for Bulgariens Fodboldforbund sin fratrædelse, som vil blive overleveret til medlemmerne af eksekutivkomitéen på et møde fredag, lyder det fra forbundet.

Fratrædelsen sker i kølvandet på, at den bulgarske regering opfordrede ham til at gå af. Sportsminister Krassen Kralev opfordrede Borislav Mihailov til at gå af på direkte ordre fra landets premierminister, Boyko Borissov.

- Vi stopper alle relationer med det bulgarske fodboldforbund (BFU), indtil præsident Borislav Mihailov træder af, siger sportsminister Krasen Kralev ifølge det bulgarske nyhedsbureau BGNES.

- Vi kapper alle bånd med BFU, også økonomiske bånd, siger Kralev.

Efterfølgende bekræftede Borissov selv meldingen i et opslag på Facebook.

- Jeg opfordrer til at sige op øjeblikkeligt, skriver han og tilføjer, at det er "uacceptabelt", at Bulgarien skal forbindes med "racisme og fremmedhad".

Bulgarske fans viste blandt andet en trøje med et UEFA-logo med teksten 'No Respect'.

"Uacceptabelt på alle nivauer"

Mandagens kamp mellem Bulgarien og England måtte to gange afbrydes på grund af racistiske tilråb mod engelske spillere.

Billeder fra kampen viste bulgarske fans heile, og der var meldinger om abelyde blandt de bulgarske tilskuere i Sofia.

Kampen blev gennemført med en suveræn engelsk 6-0-sejr som resultat, men den kan også få et efterspil hos Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

Efter kampen opfordrede det engelske fodboldforbund (FA) til, at de racistiske tilråb skulle straffes hårdt af det europæiske fodboldforbund, UEFA.

- Det er uacceptabelt på alle niveauer, og vores øjeblikkelige fokus er på at støtte spillerne og staben.

- Det er desværre ikke første gang, vi er udsat for sådan en behandling på dette niveau. Det hører ikke hjemme i samfundet og heller ikke i fodbold.

- Vi beder om, at UEFA vil undersøge sagen hurtigst muligt, skrev FA.

Borislav Mihaylov har forladt posten.

Politiinspektør var rejst til Sofia

Stort set hele den engelske trup har givet deres mening til kende på Twitter, hvor eksempelvis Harry Maguire kalder det 'skandaløs opførsel', Jesse Lingard kalder det 'skammeligt' og Ben Chillwell skriver, at 'fodbolden talte i aften'.

Politiinspektøren for den britiske fodboldenhed var rejst med det engelske landshold til Sofia.

Han havde placeret sig i nærheden af den sortklædte bulgarske hooligangruppe fra Sofia, der var ansvarlig for meget af den racistiske opførsel, og kunne til Sky Sports berette om en fuldstændig uhørt opførsel.

Inspektøren oplevede nazistiske sange og hilsner, abelyde, når specielt Raheem Sterling var på bolden og kaldte det for ’ganske enkelt den værste racistiske opførsel', han nogensinde havde set.