Fodbold

Irland-kaptajn misser skæbnekamp mod Danmark: - Et stort tab, siger Toft

Seamus Coleman fik rødt kort for at bruge hænderne i feltet. Salvatore Di Nolfi / Ritzau Scanpix

Irlands kaptajn, Seamus Coleman, blev vist ud i tirsdagens kamp mod Schweiz og misser derfor den altafgørende kamp mod Danmark i EM-kvalifikationen.

Frustrationen i øjnene på Coleman var ikke til at tage fejl af, da han fik sit andet gule kort for at bruge sin hånd i eget felt.

Det betyder nemlig, at den rutinerede Everton-spiller ikke kan hjælpe sit land, når de spiller den afgørende kamp om en EM-billet mod Danmark næste måned.

Mens de irske fodboldfans nok sad fåmælt og vidnede det røde kort, kan de danske fans glæde sig over en lille gave.

- Irland kommer til at mangle rutine og en fysisk stærk anfører. Coleman spiller ’heavy metal’, som de irske medier engang skrev. Det er et stort tab for Irland, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

I en så afgørende kamp bliver det i sagens natur en fordel for Danmark, at holdet mangler den erfarne Premier League-spiller.

- I første omgang bliver det en stor fordel for danskerne, fordi irerne mangler den absolutte anfører. Men jeg tror ikke, Hareide spekulerer så meget i Colemans fravær.

- Han vil fokusere på egne værdier og så selvfølgelig have in mente, at Shane Duffy fra Brighton er den eneste spiller, der har scoret for Irland mod Danmark i fire kampe under Hareide.

Med 54 fodboldkampe på CV’et for Irlands landshold, er det kun Glenn Whelan med 88 og James McClean med 68, der har spillet flere landskampe end Coleman.

Lyn-analyse

Det bliver interessant, hvem Hareide vælger som den forreste angriber - Dolberg eller Cornelius. To vidt forskellige typer. Dolberg mere bevægelig og afslutningsstærk, som vi så i Aalborg, og Cornelius fysisk stærk og med stort hovedspil, som vi så i Parken. Hareides hovedbrud.

Med Colemans fravær tror Flemming Toft, at Wolves-spilleren Matt Doherty tager over. Han har blot syv kampe for det irske landshold.

Doherty har imponeret stort for Wolves i Premier League. I 2018/2019-sæsonen var han som højre wingback involveret i 11 mål - fire scoringer og syv assist.

Her scorer Matt Doherty i Premier League-kampen mod Arsenal, som Wolves vandt 3-1 på Molineux.

’Daneja Vu’

Irlands nederlag til Schweiz betyder, at mødet mellem Danmark og Irland bliver som en finale.

Schweiz kan nemlig selv afgøre sit videre avancement ved at slå Gibraltar og Georgien, og derfor er der ikke plads til både Danmark og Irland.

Kampen bliver derfor en gentagelse af Danmarks kvalifikationskampe mod Irland frem mod VM i Rusland, hvor de danske spiller trak det længste strå med en 5-1-sejr i Dublin. Og det har de ikke glemt i Irland.

- Og det er Daneja Vu (ordspil mellem 'Danmark' og 'deja vu', red.) igen. I næste måned møder Irland sin gamle fjende i Dublin, skriver det irske medie Breaking News.

Men at det bliver deja vu for Irland, hvor skæbnen skal afgøres mod Danmark, passer landstræneren fint.

- Jeg havde taget det tilbud inden, og jeg tager imod det nu, siger Mick McCharthy Donegal Daily.

Hvis Danmark slår Gibraltar på hjemmebane, kan den danske trup ’nøjes’ med uafgjort i Dublin.