Fodbold

Barcelona og Real Madrid afviser begge at spille El Clásico i Madrid

Både FC Barcelona og Real Madrid afviser at flytte El Clasico til den spanske hovedstad. Begge klubber er dog åbne for at finde en ny dato for kampen.

FC Barcelona mod Real Madrid anses af mange for at være klodens største fodboldkamp.

Efter planen skal de to rivaler mødes for første gang i denne sæson om en god uges tid - 26. oktober på Camp Nou i Barcelona.

Grundet protester og uroligheder i Catalonien, efter ni separatistledere mandag blev idømt fængselsstraffe ved Spaniens Højesteret, foreslog La Liga onsdag at flytte kampen til Madrid. Det vil hverken FC Barcelona eller Real Madrid dog acceptere.

Ifølge flere spanske medier - heriblandt velansete El País - har de forsvarende spanske mestre torsdag morgen svaret nej til at flytte kampen til Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabeu.

Hos de mangeårige rivaler fra Madrid har der heller ikke været noget ønske om at flytte den første af denne sæsons to ligakampe til den spanske hovedstad for så at spille den anden i Barcelona næste forår.

Flyttes måske til midten af december

Mens begge klubber stiller sig modstridende over for at flytte lokationen for det kommende El Clásico, så er begge klubber åbne over for at finde en ny dato for opgøret.

Ifølge El País og de fire store sportsaviser Marca, Sport, AS og Mundo Deportivo har FC Barcelona forslået at spille kampen onsdag 18. december.

Det forventes at konkurrencekomitéen i det spanske fodboldforbund (RFEF) træffer en endegyldig beslutning om det kommende El Clásico senest fredag.

Den spanske regering har ligeledes udtrykt ønske om at få flyttet eller rykket kampen grundet de mange uroligheder i Barcelona.