Fodbold

Bulgarsk legende i tårer på tv - vil have hjemland straffet hårdere for racisme

Hristo Stoichkov ønsker en hård straf til Det Bulgarske Fodboldforbund ovenpå racistiske tilråb fra landets fans i en kamp mod England. Lluis Gene / Scanpix Denmark

En snak om de bulgarske tilskueres racistiske opførsel i landskampen mod England fik Hristo Stoichkov til at bryde sammen på tv.

Et interview med den spansksprogede amerikanske tv-station TUDN tog en følelsesmæssig drejning for den tidligere FC Barcelona-spiller Hristo Stoichkov.

VM-topscoreren fra 1994 var inviteret i studiet for at diskutere, hvad konsekvenserne skulle være for Det Bulgarske Fodboldforbund ovenpå mandagens kamp mod England, hvor kampen måtte afbrydes to gange på grund af racistiske tilråb fra de bulgarske fans.

- Løsningen er, at fansene ikke må komme på stadion eller en endnu hårdere straf. Ligesom i England for nogle år siden, hvor de havde fem år uden tilladelse til at deltage.

- Det gælder landsholdet og klubberne i landet. Folk fortjener ikke at lide. Tror du, jeg føler mig komfortabel?, sagde Hristo Stoichkov, inden han med gråd i stemmen måtte afbryde interviewet og bøjede sig forover.

Sag åbnet mod Bulgarien

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har åbnet sager mod både Bulgariens og Englands fodboldforbund, efter at de to nationer mødte hinanden i EM-kvalifikationen mandag aften.

Sagen mod det bulgarske fodboldforbund er åbnet på baggrund af de racistiske tilråb, der kom fra de bulgarske fans undervejs i kampen mod England.

Derudover er forbundet også sigtet for, at fansene forstyrrede i forbindelse med afspilningen af den engelske nationalmelodi.

Det Engelske Fodboldforbund er tiltalt for ligeledes at forstyrre den bulgarske nationalmelodi.

Præsident for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, har allerede valgt at gå af som konsekvens af hændelserne under opgøret.

Det står endnu ikke klart, hvor hård en straf bulgarerne kan forvente at modtage ovenpå de racistiske tilråb.