Fodbold

Fremad Amager straffet for abelyde

FC Midtjyllands Awer Mabil følte sig ramt af racistiske tilråb under kampen mod Fremad Amager. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Fodboldens Disciplinærinstans har idømt 1. divisionsklubben en bøde på 12.500 kroner for racistiske tilråb.

Fremad Amager har fået en bøde på grund af abelyde fra tilskuerpladserne i en pokalkamp i september mod FC Midtjylland.

Fodboldens Disciplinærinstans har torsdag givet 1.-divisionsklubben en bøde på 12.500 kroner, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU).

Dommer Benjamin Willaume-Jantzen hørte i det 85. minut, at en gruppe Fremad Amager-fans lavede abelyde rettet mod gæsternes mørke spiller Awer Mabil.

Fremad Amager har selv undersøgt sagen, og klubben kan ikke bekræfte, at de racistiske tilråb har fundet sted.

Klubben oplyser tværtimod i sin redegørelse, at der på det pågældende tribuneafsnit sidder en gruppe, der kalder tribunen for ”antiracistisk ståsted”, og at grupperingen har oplyst, at den adskillige gange igennem kampen har råbt "gult, gult, gult", "ud, ud, ud" og "ha, ha, ha".

- I forbindelse med et indkast udført af FC Midtjylland-spilleren Awer Mabil råbte Fremad Amagers fans, som de havde gjort flere gange i slutningen af kampen, "ha, ha, ha".

- ”Antiracistisk ståsted” er overbeviste om, at netop "ha, ha, ha" er de tilråb der er blevet tolket på og opfattet som racistiske, lyder det i klubbens svar på dommerens indberetning.

Disciplinærinstansen har valgt at stole på dommerens indberetning og langet en bøde ud.

FCM-spiller følte sig ramt

Det var FCM-spilleren Awer Mabil, som følte sig ramt af racistiske tilråb, men det er ikke noget, som Fremad Amager kan genkende.

- Vi har en absolut nultolerance over for racisme i Sundby Idrætspark, og vi har heller ikke en fankultur, hvor den slags finder sted.

- Man kan selvfølgelig aldrig udelukke, at en enkelt person kan finde på at råbe noget racistisk, men vores undersøgelser kan altså ikke bekræfte, at det har fundet sted. Heldigvis, sagde Fremad Amager-direktør Michael Jahn.

Fremad Amager vandt opgøret i 16.-delsfinalen 26. september med 1-0 og er dermed videre i turneringen.

FCM vandt turneringen sidste sæson.